Lækker efterårs dessert!

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Den anden dag da jeg stod og bagte pandekager og kogte æblemos, fik jeg en ide om at sætte disse to sammen til en rigtig hyggelig og lækker efterårs dessert. Vi fik afprøvet den igår og kombinationen af den søde pandekage, den lidt friske æblemos og den cremede flødeskum er altså virkelig god! Og så lige et drys kanel over – virkelig lækkert! :o)

dsc00175-2

Det er faktisk en dessert med et minimum af sukker, der er selvfølgelig frugtsukker i æblerne, men jeg har ikke tilsat sukker i æblemosen og den er rigeligt sød som den er. Pandekagerne er bagt med kokossukker, som er meget mere venligt over for vores blodsukker. Så det er ligefør det er en hverdags-venlig dessert ;o)

Vi havde dog vores udfordringer med at få pisket flødeskum. Vores håndmixer stod af den anden dag, den bliver altså også brugt ret flittigt herhjemme og havde kun kostet 50 kroner i Netto for 2 år siden. Så det må vil være godkendt.

Men da vi kun er os to, skulle jeg jo ikke piske mere end højest ½ dl fløde, og det kan min store 7 liters skål i min køkkenmaskine altså ikke klare. Piskeriset ville ikke engang have rørt ved fløden på bunden af den enorme skål.

Nu har jeg aldrig haft tålmodighed til at piske fløde til flødeskum i hånden. Men hvad gør man så? Se nu er det jo godt jeg har en meget opfindsom mand. Han reddede desserten da han sørgede for vi kunne piske flødeskum med det ene piskeris fra den gamle håndmixer, sat fast i boremaskinen, og vupti, så havde vi en lille midlertidig håndmixer – på halv kraft. Genialt og ret komisk :o)

Opskriften finder du her: Pandekager med æblemos og flødeskum

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *