Hygge og regnvejr

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Uf uf – hvor er det altså blevet koldt. Det er en rigtig regnfyld efterårsdag, blæsten tager lidt i huset oppe på bakketoppen, og termometret viser 6½ grad udenfor.

Men heldigvis er der så mange hyggelige ting man kan foretage sig inden for i varmen. Jeg er i gang med at koge endnu en stor portion æblegrød af de helt fantastisk, lækre øko æbler jeg får af min mor i øjeblikket. Det er simpelthen så dejligt og så er det jo perfekt at kunne fryse det ned i mindre portioner, så kan vi altid hurtigt lave en gang glutenfri æblekage eller have det til at komme ovenpå en gang græsk yoghurt, toppet med hjemmelavet glutenfri mysli. Der er så mange muligheder for at anvende alle de æbler der er i år, for det er et rigtig godt æble år og de er store og flotte.

wp_20161011_009-2

Nu er tiden til at tænde stearinlys og nyde den mørke tid. Jeg holder utrolig meget at hyggen der er om efteråret og vinteren, når man kan sidde og putte sig i sofaen med et varmt tæppe, en god kop te og stearinlys. Det giver altså en helt utrolig varme og gør at den mørke tid ikke er så mørk at komme igennem. For mig handler det også utrolig meget om den enkeltes indstilling til livet. Jeg går hjemme i øjeblikket, jeg er fritstillet og bliver arbejdsløs 1.11. Det er virkelig noget der bekymre mig og indimellem fylder det rigtig meget i mine tanker. Jeg bliver bange for hvad fremtiden bringer for mig. Kan jeg finde et arbejde? Hvor længe kan vi økonomisk klare det? Kan vi beholde vores hus? Hvad vil jeg med mit arbejdsliv? Jeg er Flexjobber og det gør ikke tingene lettere. Det indebærer en hel del udfordringer i forhold til hvilken type job jeg kan varetage. Så jeg kunne meget let se meget sort på det hele, som jeg har gjort før. For at være helt ærlig har jeg også set meget sort på min situation i denne omgang, været fortvivlet, ked af det, bange. Jeg har grædt mange tåre og syntes verden var imod mig – endnu engang. Men den sidste måned har jeg prøvet at ændre mit syn på mig selv. Jeg er af den opfattelse at vi langt hen af vejen selv bestemmer hvilken dag vi gerne vil have når vi vågner. Hvis man har sovet dårligt kan det være rigtig svært at finde viljen til at sige “Godmorgen til mig – idag er en dejlig dag!” Men hvis man gør det, så virker det langt hen ad vejen.

Vi kan så let blive påvirket af andre menneskers humør og det er nemt at “synke ned” på deres niveau hvis de er sure, triste eller endda snerre af os. En person med en holdning som “jeg-gider-ikke” er noget af det mest drænende jeg kan blive udsat for. Det kan, hvis ikke jeg passer på, tappe mig fuldstændig for den positive energi jeg startede ud med om morgenen. Men så skal jeg lige huske mig selv på, at det jo er mig der bestemmer! Jeg behøver ikke blive sur og tvær fordi de andre er, for glæde og et positivt syn på livet kan heldigvis også smitte af. Så alle de dage jeg kan, der er selvfølgelig dage jeg ikke kan, prøver jeg at fastholde min positivitet, glæde og smil. Det er altså bemærkelsesværdigt hvad et godmorgen og et smil kan gøre for at løfte stemningen. Prøv det! :o)

Nå, tilbage til min æblegrødproduktion ;o)dsc00221-2

Idag har jeg forsøgt mig med at koge æblerne med skræl på. Jeg synes det er ret så ærgerligt at stå og skære så meget af som tit bare ender i skrældespanden. Det går ikke så godt i tråd med tanken om mindre madspild som vi godt kan lide herhjemme. Så denne gang har jeg fjernet stilk og kernehus og så ellers skåret dem i store tern.

Resultatet blev fornuftigt. Det endte ud med en æblemos med en lettere lyserød farve. Men hey – det har jo også lige været lyserød lørdag, så det går jo ret godt i tråd med hinanden :o)

Det kan ikke undgås at der sker noget med farven når man har en del røde æbler med, som jeg havde, men jeg tænker at det bestemt ikke er et problem hvis det for eksempel skal bruges til æblekage. Normalt ville jeg bare bruge en gaffel til at mose de kogte æbler med, men det hjælper ikke rigtig på skrællerne. Så idag forsøgte jeg mig med stavblendren. Det virkede fint til at slå æbleskrællerne i stykker. Jeg har ikke bare “kørt løs” med stavblendren, kun der hvor der var skræller. Jeg synes nemlig det bedste resultat er når der er lidt bid i æblemosen stadigvæk. Men er du ikke til det, så giver du den bare gas med stavblendren.

Hyg jer nu derude i efterårskulden og smil til verden!

Tak for du læste med :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *