Hjemmelavet granola

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Granola?!?! Hvad er det for en størrelse? Og hvorfor ikke bare kalde det for müsli? Er der overhoved en forskel eller er det bare et “finere” ord for müsli?

Ja, der er forskel. Müsli og granola er godt nok ret tæt beslægtet og det er stort set samme ingredienser der indgår.  Men der er dog én væsentlige forskel: granolaen bliver tilberedt ved ristning på en pande eller i ovnen. Hvorimod müslien ikke udsættes for nogen tilberedning. Müsli er de tørre ingredienser der blandes sammen og der tilsættes ikke sukker. Derfor indeholder müsli færre kalorier. Det gør müslien velegnet til at spise som et særskilt morgenmåltid med en form for mælk, hvorimod granolaen bør bruges som tilbehør.

Jeg foretrækker at lave granola. Jeg kan virkelig godt lide den knasende, let honningristet smag det får og det giver et rigtig godt modspil til for eksempel skyr, græsk yoghurt eller som lidt knas til bananpandekager.

wp_20160815_006

Jeg tilsætter kokosmel. Det giver en dejlig smag, og samtidig søder det på en naturlig måde så jeg ikke skal bruge så meget honning.

Jeg rister min i ovnen da jeg synes det kræver lidt mindre honning end ved ristning på en pande. Derved holdes kalorierne nede. Jeg har prøvet forskellige alternative former for at undgå honningen, men intet har til dato kunne måle sig med den honningristet.  Og i de små mængder jeg spiser det, så vil jeg have noget der virkelig smager godt.

En god idé kan være at tænke sig godt om når man skal købe honning. En del honningprodukter hvor der indgår honning fra tredje verdens lande er nemlig slet ikke ren honning, men et blandingsprodukt, hvor en stor del er lavet af sukker… Det er jo bestemt ikke meningen, for så får vi ikke honningens gode enskaber. Derfor kan det være en god idé at købe sin honning af en lokal biavler der selv står for produktionen.

Du kan se opskriften her for en almindelig og her for en glutenfri variation.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *