Lækre saltmandler

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Lækre, nylavet saltmandler. Mmmmm…

Det er altså en fantastisk ting at lave selv. Det er nemt. De smager skønt og du ved hvad de indeholder. Det er så dejligt at det ikke er nødvendigt at tilsætte andet end salt og vand. Ingen e-numre, ingen konserveringsmidler eller andet unødvendigt. Kun tre ingredienser og du har det lækreste knasende og salte tilbehør til tapas, som snack, hakket til en salat eller hvad du nu ellers kan finde på at bruge dem til.

wp_20161023_006

Herhjemme er vi ret vilde med salte tilbehør. Især til tapas eller som en lille snack. Men istedet for at købe en pose saltet nødder, der ofte indeholder en del olie og andre, for mig at se, helt unødvendige ting, så laver vi saltmandler selv. De er fantastiske til tapas og det er præcis det vi skal have i aften. Lidt skinke, melon, pølse, pesto, laks, tzatzike, grøntsagsstave, et par gode oste og så selvfølgelig saltmandler. De giver et dejligt knasende element til det øvrige og på den måden mangler jeg slet ikke brød til. Selv min mand spiser nu tapas uden at skulle have brød til og han er ellers lidt af en brødspiser. Men hvis der er tilstrækkeligt med forskellige små hyggelige ting, så mangler brødet ikke for nogen af os. Det er virkelig dejligt når man har en mave der ikke er særlig glad for brød i store mængder, heller ikke det glutenfri brød.

Jeg synes tapas er sådan en hyggelig spise og så er det ret nemt at lave. Vi er kun to, så når vi skal have tapas kan vi på ingen måde nå at få spist ost, pesto, skinke, pølse og så videre. Derfor skærer vi ostene ud i passenede stykker, deler skinken op og fryser det hele ned i små portioner. Så er der ikke noget madspild og på den måde er tapas heller er ikke dyrt at lave. Det bedste er næsten at der er nem, hurtig og lækker mad når lysten til tapas melder sig. Det er bare at gå ud i fryseren og tage en pose op og så lige sørge for lidt grøntsager. Pestoen fryser vi ned i små bøtter. Melonen kan også fryses ned hvis ikke man kan nå at få brugt den, men så er den mere til at lave en melon is af end til at bruge til tapas ;o)

Se opskriften på saltmandler her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *