Ingefær – fantastisk knold

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg har lige været ude og gå tur med hunden. Det er det skønneste efterårsvejr. Næsten vindstille og solen tittede frem engang imellem. De smukke efterårsfarver overtager, men der er stadig en del grønne blade der får det til at se ud som om vi var i september. Men vi er altså kun 1 uge fra november. Det må være den lune september vi havde der gør at det hele er lidt senere end det plejer. Men når man går en tur er man ikke i tvivl om at efteråret er her. Jorden har en speciel efterårsduft, det er vådt hele døgnet rundt selvom det ikke har regnet et par dage. Men solens stråler kan stadig give os lidt varme.

Igår fik jeg løbet en tur. Det er nogle uger siden sidst. Når det bliver koldt og blæsende kan mine lede ikke lide det og jeg må finde på en anden form for motion. Men igår var det så fint vejr. Det blæste ikke meget, solen var fremme og det var 12 grader. Så jeg tænkte jeg ville prøve om det ikke kunne lade sig gøre med en lille løbetur – og det var så lækkert! Slet ikke koldt. Jeg kunne mærke at det var et par uger siden jeg sidst havde løbet, så selvom jeg har brugt min crosstrainer, lavet pilates og styrketræning, så var det ikke rigtig nok i forhold til en løbetur. Jeg kunne desværre ikke løbe hele turen denne gang, men måtte gå et par gange. På en måde var det lidt et nederlag, for jeg ville så gerne have løbet en hel tur igen, men santidig var det også en kæmpe sejer, for jeg gjorde det og det var fedt! Jeg er meget bedre til at komme ud og løbe en tur end at stå på crosstraineren. Efter kort tid, skal jeg være ærlig og sige 1½ minut synes jeg det er SÅ kedeligt og jeg har mest lyst til at stoppe. Det er virkelig svært for mig at holde motivationen oppe, men jeg ved jeg bliver nød til at holde mig igang fysisk, så jeg fungere bedst mulig psykisk.

Så jeg satser meget på der kommer en del dage i venteren hvor det er stille og jeg kan komme ud og løbe. Det er fantastisk at være ude og følge hvordan naturen og landskabet ændre sig med de forskellige årstider. Luften bliver koldere og føles mere klar jo længer mod slutningen af året vi kommer. Nu, her i oktober, nyder jeg eftaebler-paa-traeerårets komme. De smukke gule, orange og røde farver der tager mere og mere over fra forårets og sommerens grønne frodighed. Bladene falder langsomt af træerne. Æbletræerne bugner af de skonneste danske æbler der bare venter på at blive spist, lavet til æblemos eller til en æblekage.

Butikkerne bugner af rodfrugter, kål og andet godt og det er bare om at få kørt en masse af årstidens frugt og grønt ind, for de hjælper os med at modstå forkølelse og andet der gerne får os ned med nakken i denne tid, på en helt naturlig måde. Jeg kan altså rigtig godt lide at jeg kan gøre en masse for at booste mit immunforsvar ved at indtage naturens egne vitaminer. Jeg har lige lavet en portion god stærk ingefærshots. Jeg laver gerne en portion der kan holde et par dage i køleskabet. Den renser altså super godt og det er tydeligt at mærke i halsen også selvom man ikke er syg. Ingefær har været min redning mange gange især i forbindelse med forkølelse og optræk til det. Jeg laver tit friskpresset juice og der indgår altid ingefær i ret store mængder. Ingefær er antiinflamatorisk, modvirker kvalme, sætter gang i forbrændingen, øger energien og er godt for ømme lede samt gigt. What’s not to like? ;o) Så bare igang med en masse ingefær – din krop vil elske det og mit gæt er at du vil kunne mærke det på dit immunforsvar. Det kan vi i hvert falde herhjemme.

Du kan se min opskrift på en ingefærshot der kun indeholder store mængder ingefær, citron og æble, lige her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *