Julehyggen breder sig

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

 

Nogen vil jo nok mene jeg er lige lovlig tidligt ude med det første blogindlæg om jul, men jeg har været i julehumør i flere uger nu og normalt ville jeg på denne tid have hørt julemusik i 1 måned. Så det er faktisk lidt sent ;o)

Der hører en forklaring til, for det er ikke kun fordi jeg virkelig holder af denne tid på året, men også fordi jeg tegner julekalender til min mor, søster og mand hver år. Det er en tradition der går langt tilbage og jeg har fra jeg var barn tegnet hver jul. Det er et ret tidskrævende projekt og normalt begynder jeg at tegne i september måned for at kunne nå det. Selvom jeg glæder mig til jul, så er det i september og statren af oktober ret svært at komme i julehumør og jeg har derfor brug for julemusik for at komme i den rette julestemning. Ellers er det vanskeligt at få nisser, juletræer, julepynt og hvad der høre sig til i en rigtig julekalender, til at ligne et rigtigt julebillede. Så julemusik må der til, gang i kanel, nelliker og andre gode juledufte og så følger julestemningen altså ret hurtigt med. Der kommer automatisk flere røde farver i brug når julemusikken kører i baggrunden og der er super hyggeligt.

Jeg holder meget af at sidde og lave kalenderen. Det er en form for terapi for mig, tror jeg næsten. Jeg er i en helt anden verden og jeg glemmer tid, sted og eventuelle problemer og bekymringer. Når jeg har fundet ud af hvilket univers jeg vil tegne, så kommer jeg helt ind i det og det føles faktisk lidt som jeg bliver en del af det. Så det er noget jeg rigtig godt kan lide, men det var altså af en eller anden grund rigtig svært for mig at komme i gang i år. Jeg havde på en måde rigtig meget lyst til at komme igang, men kunne bare ikke finde motivationen. Jeg følte mig tom for ideer. Jeg var på ingen måde inspireret. Jeg har for første gang tænkt på om det så var det. Måske havde jeg ikke flere julekalendere i mig?

Jeg ved ikke præcis hvor mange år i træk jeg har tegnet en julekalender hvert år, men jeg vil skyde på at det nok er omkring de sidste 20 år. Jeg har i mange år tegnet julekalender med en låge til hver dag, men det var virkelig tidskrævende og jeg gik derfor over til at tegnet en adventskalender. Det fungere fint og det er mere overkommeligt. Selve det at tegne kalenderen er samme oplevelse for mig om det er en traditionel julekalender med 24 låger, eller om det, som nu, er en med fire låger. Jeg nyder det bare mere på denne måde. Det er virkelig skønt ikke at skulle sidde og skære 24 låger op i hver kalender. Dengang var det fire, for der lavede jeg også en til min mormor og morfar. Men nu er de her ikke mere.

Næsten alle årene har jeg fundet inspiration i de samme nisser og omgivelser. Jeg har de sidste år tegnet bygninger der har en forbindelse til vores familie, men jeg har været inspireret af samme grundidé. Det fandt jeg bare ikke spændende og sjovt i år. Det vagte ikke interessen og gnisten i mig. Men jeg ved også at der er nogen der har en lille forventning til at jeg laver julekalenderen. Så jeg gik i gang med at se på julebilleder, vinterbilleder med massere af sne og langsomt blev jeg inspireret. Men jeg kunne mærke der var noget der træk mig i en lidt anden retning end hvordan jeg plejer at gøre det.
dsc00658-2

Der gik et par uger før jeg havde affundet mig med der skulle ske noget nyt i min julekalender produktion og i tirsdags kom jeg så endelig igang. Sådan cirka 1 måned senere end jeg plejer, så jeg har en smule travlt for at nå det, men nu hygger jeg mig helt vildt med det og jeg skal lige love for at julestemningen har bredt sig herhjemme. På mit arbejdsbord står en enkelt nisse til at inspirere mig sammen med et stearinlys og en julekop fyldt med julete, der fylder rummet med duften af kanel og nelliker og julemusikken køre stille i baggrunden. Jo – jeg elsker altså julen!

Rigtig god dag derude og nyd denne dejlige tid på året hvor det er lidt mere lovligt at hygge indedøre og tænde lidt flere levende lys.

 

Tak for du læste med :o) 

2 thoughts on “Julehyggen breder sig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *