Fødselsdags- og julehygge

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Idag er det 1. november og der er præcis 1 måned til december starter og vi rigtig skal julehygge. Jeg kan næsten ikke vente! Men idag er det også min mands fødselsdag og det er mindst lige så hyggeligt.

Jeg elsker at fejre fødselsdag. Det glæder ikke kun min egen ;o) Det er hele ideen om, at på denne dag skete der er mirakel og i dette tilfælde var det, at min elsket mand blev født. For mig er det virkelig noget at fejre og jeg synes det er så hyggeligt at prøve at gøre hvad jeg kan for at han får lige den dag han gerne vil, på den måde han synes er hyggelig. Det handler ikke om mig og mine ambitioner. Så han bestemmer hvordan dagen skal være. Næsten i hvert falde. For jeg vækkede ham med morgensang tidligt i morges. Uret ringede 6.15 og så var det bare at hive fat i flag, gaver og kort der lå parat og synge “I dag er det Kenneths fødselsdag”. Nøj hvor var jeg træt og det har med garanti ikke været særlig kønt at høre på, men det hører sig altså bare til.

Vi havde en rigtig hyggelig morgen og nu glæder jeg mig til han kommer hjem så vi kan forsætte med at fejre ham. Han har valgt at vi skal ud og spise i aften og det glæder jeg mig meget til. Det er ikke så nemt at holde fødselsdag for familien på selve dagen når det falder på en hverdag. Der er nogen der har et stykke vej og små børn. Så på søndag holder vi fødseldag for hele familien. Vi har i snart mange år mødtes til brunch. Det er et godt tidspunkt og vi kan have mange timer sammen. Efter vi har spist går vi en tur, det er så dejligt at komme ud og røre sig lidt, inden vi skal spise kage.

De sidste mange år har vi selv lavet det hele hjemme, men i år har han bestemt, at vi skal ud på en rigtig god café der ligger i vores by. De laver en fantastisk lækker brunch med rigtig mange lækre tilbehør. Det bliver super hyggeligt. Det er dog lidt mærkeligt at der næsten ikke er noget at handle ind eller gøre klar. Jeg plejer at bage boller, tebirkes, kager til brunchen og meget andet. Men i år kan jeg bare læne mig tilbage og nyde at der er der nogle der har tjek på for os. Det er en god fornemmelse og så er tid til andre ting.

dsc00892-2

En af hans absolutte yndlings kager er ølkage og den har jeg bagt til ham. Det er ved at blive en fast tradition til hans fødselsdag.

Den skal i have opskriften på for den er simpelthen så god. Den minder meget om en honningkage eller krydderkage og jeg har lavet en variation der er glutenfri, laktosefri og sukkerreduceret. Jeg vil tro den kan blive helt uden sukker hvis man laver den kun med Sukrin Gold, men jeg har ikke prøvet endnu.

Jeg har altid spist virkelig mange honninghjerter fra bageren op mod jul, men det er jo også slut og indtil jeg fik lavet denne opskrift var det godt nok et stort savn for mig.

Så hvis du som mig virkelig godt kan lide alle de dejlige julekrydderier, så er det sikkert også en kage du vil sætte pris på.

Du kan finde opskriften lige her.

Stort tillykke til min mand og rigtig glædelig jul ;o)

 

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *