Nem salat med kun 3 ingredienser

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Efter mit lange skriv i går er der i dag en lille kort hilsen fra mig, samt en opskrift på en meget nem salat der er fantastisk tilbehør til pizza, kødretter, tapas med videre.

Aftensmaden bestod i går af hjemmelavet gluten- og laktosefri pizza og en meget nem salat. I dag får I opskriften på salt, hvis man kan kalde det en opskrift, når der kun indgår 3 ingredienser…

Ikke destomindre synes jeg I skal have den, for det er en salat der er rigtig sund, mange har ingredienserne hjemme i forvejen og så smager den godt. Så endnu en god måde at få lidt ekstra grønt indenbords.

dsc01037

Olien er en værtindegave jeg fik da vi fejrede min mands fødselsdag i weekenden og den er altså virkelig lækker. En rigtig god olivenolie med lemon og den friske smag kan jeg rigtig godt lide sammen med olien. Den tager det fede og dæmper olie smagen og samtidig har man ikke den der fedtet fornemmelse i munden når man har spist.

Normalt bruger jeg en olivenolie og så presser lidt citronsaft over, men det her er altså nemt og lækkert. Så den er jeg rigtig glad for :o)

Salaten er fyldt med vitaminer og kostfiber fra gulerødderne. Det fremmer fordøjelsen, regulerer blodsukkeret og er med til at forebygge diverse sygdomme, som hjertekarsygdomme og kræft. A-vitamin indholdet i gulerødder er højt og er et kraftigt antioxidant. (Se mere her om antioxidanters betydning). Gulerødder indeholder også store mængder af beta-caroten. Det er et stof der er med til at beskytte huden med solens stråler og de frie radikaler. Hvidkålen er fuld af bitterstoffer, har et lavt kalorieindhold, mætter rigtig godt og 150 gram hvidkål dækker vores daglige behov for C-vitamin. Olivenolien er med til at bekæmpe inflammation i kroppen og forskning viser at oliens egenskaber kan hjælpe på hjernen ved blandt andet alzheimers. Så det kan godt være det er en nem og simpelt salat, men den gør godt for vores helbred!

Pizzaopskriften kommer senere, den skal lige skrives ind, men her er et link til salaten – Rigtig god dag!

 

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *