Første søndag i advent og opskrift på gluten- og laktosefri æbleskiver

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

På søndag er det 1. søndag i advent og i den anledning synes jeg I skulle have denne lækre opskrift på glutenfri, laktosefri og sukkerreduceret æbleskiver som smager præcis som dem min mor og mormor altid har bagt. Og de er altså fantastiske!

dsc00263-2

Jeg pynter som regel op til jul og sætter julelys op uden for 1. søndag i advent. Julemusikken kører på pladespilleren, jeg laver julete og spiser sikkert også et stykke af min ølkage. Så er der julestemning for alle sanserne.

Ja, jeg har skrevet pladespilleren, for sådan en fik vi i bryllupsgave i sommers og vi er så glade for den. Den bliver flittigt brugt. Det hygger på en helt særlig måde med lyden fra en plade. Vi har selv lavet denne gamle skænk om til et musikmøbel med pladespiller, plads til pladerne og så er der barskab neden under ;o)

dsc00268

Første søndag i advent er starten på et nyt kirkeår og ordet advent kommer af det latinske ”Adventus Domini” som betyder ”Herrens komme”. Oprindeligt var adventstiden en stille tid hvor man fastede og ventede på Jesu komme.

Vi holder heldigvis stadig fast i flere adventstraditioner hvor det handler om forberedelse, forventningens glæde og tælle ned til jul. Vi tænder adventskrans, åbner julekalender, tænder kalenderlys og det er alt sammen symboler på nedtællingen til julen, forventningens glæde, Jesus fødsel.

Når vi tænder adventskransen, tænder vi ét nyt lys for hver advents søndag. Lyset skal brede sig langsomt. Vi opbygger forventningen og vi glæder os til lyset fylder det hele og alle fire lys brænder så fint. Vi venter, vi glæder os, vi fyldes med fryd, glæde, ro og fred.

Nyd den søde juletid. Nyd forventningens glæde. Nyd lyset og freden det hele bringer med sig!

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *