Grøn juice til frokost?

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg er rigtig glad for denne juice. Den mætter godt, den indeholder ikke anden frugt end ½ citron, resten er grøntsager. Den passer for mange nok bedst som en del af frokosten, men jeg drikker den af og til til min morgenmad og det giver altså en rigtig god start på dagen. Jeg kan mærke en øget energi og jeg har ikke lige så meget lyst til chokolade og søde sager, når jeg starter min dag med sådan en grøn juice.

dsc01274-2

Der er mange der nævner at kostfibrene og nogle af vitaminerne forsvinder, når man juicer. Det er også rigtig nok, men for mig handler det meget om hvor vidt jeg (i dette tilfælde) ville få spist to store håndfulde spinat, en god bid squash og ingefær, hvis ikke jeg juicede det. Agurken kunne jeg godt få spist, men det andet er jeg ret sikker på jeg ikke ville gnavet mig igennem. Så jeg vil meget hellere få styrket mit immunforsvar og få ekstra grøntsager ved at juice nogle af de grøntsager vi anbefales at spise hver dag, end ikke at få dem spist. For jeg kan jo også mærke de gør mig rigtig godt!

Mange snakker også om madspild i form af den grøntsagspulp der er tilbage når vi juicer, men det er mange muligheder for at bruge pulpen bagefter. Det kræver kun at man lige juicer det for sig selv man vil bruge til at bage af eller til madlavningen. Det er sjældent at jeg bruger pulpen fra citron, appelsiner og ingefær. Men jeg samler pulp fra gulerødder, spinat, æbler, squash, agurk, persille og rødbeder. Det kan bruges til at bage helt fantastiske gluten og melfri madbrød af brød af. Det kan komme i lasagne eller man kan lave grøntsagsfrikadeller eller hvad man kan finde på. Det er en virkelig god måde at undgå madspild på. Samtidig får vi sneget en del ekstra grøntsager ind i vores andet mad og det er jo heller ikke så tosset. Jeg skal nok få lagt nogle opskrifter op på hvordan man kan bruge grøntsagspulpen. Men idag får du opskriften på den grønne juice.

December måned byder jo på mange lækre ting og mange af os spiser nok lidt ekstra marcipan, chokolade, havregrynskugler, honninghjerter eller hvad vi nu bedst kan lide. Derfor er det ekstra godt at hjælpe kroppen i denne måned og i januar ved at give den en masse godt at arbejde med. Vi skal sørge for at få noget der kan rense ud og opbygge. Så er det endnu sjovere at spise brunkager, vaniljekranse og klejner ;o)

Rigtig dejlig 6. december

Mange tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *