Forslag til let og hurtig fredagsslik

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

I går lavede min mor og jeg årets produktion af julekonfekt. Vi mødes hvert år og så sidder vi og hygger os med julemusik, jule te, massere af god mørk chokolade, nødder, dadler, marcipan og den bedste økologiske nougat jeg har smagt. Jeg har aldrig været til nougat. Jeg synes det var alt for sødt og kunstigt i smagen. Men da jeg for et par år siden var så heldig at få en pakke af Økoladens hasselnød nougat i en julekurv, så måtte jeg ændre holdning. Den er så fin i smagen og smager virkelig godt igennem af hasselnødder. Så lækkert!

Så det er lige et godt tip til en rigtig god nougat her til julekonfekten :o)

dsc01396-2

For nogle dage siden kogte jeg karamel til fyldte chokolader og dem lavede vi også i går. De smager helt fantastisk og jeg er vild med at jeg kan spise noget der er så syndigt og smager så godt med god samvittighed. Jeg ved hvad der er i og kan vælge at bruge økologisk fløde, kokossukker, en god sirup og så videre. Det gør oplevelsen meget bedre for mig når jeg spiser det.

Jeg bruger altid en god mørk chokolade med et højt indhold af kakao. Ikke under 70%. Der er tilsat sukker, men ikke lige så meget når procenten i chokoladen er høj. Så jeg vil hellere bruge en chokolade på 85% og så selv søde den hvis det er nødvendigt, end jeg vil købe en på 45%.

Men det er jo alt sammen et valg og I skal gøre lige det i synes giver mening for jer. Jeg synes bare i skal prøve denne opskrift på hjemmelavet flødekarameller, for nøj hvor smager de altså godt! Samtidig er det virkelig nemt og hurtigt at lave karamellen og den brænder ikke på. Den er også god for fedtindholdet er rimelig højt, så man bliver meget hurtigt mættet.

Du finder opskriften på karamel lavet i mikroovn lige her.

Når jeg laver fyldte chokolader bruger jeg en chokolade smelter. Jeg opnår et rigtig godt resultat hver gang. Tempereringen lykkes. Chokoladerne er til at få ud af formene, de er flotte og blanke og så har chokoladen et fint knæk.

Jeg starter med at komme lidt chokolade i formene, i bunden og på siderne. Så sætter jeg dem i køleskabet til de har sat sig. Derefter fylder jeg med karamel og kommer et lag chokolade over. Det tager tid, men det er virkelig det hele værd! Jeg kan rigtig godt lide varianten med lakridskaramel!

Nyd den sidste adventsweekend med dem I holder af og lidt god chokolade og konfekt.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *