Æggekage med skyr – let og lækkert!

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Så er en ny uge skudt igang og det er ugen med juleaften! Sidste uge bød på en masse hyggelige jule traditioner. Min mor, søster og jeg var på juletur i København. Der var utroligt hyggeligt nede i Nyhavn. Min mor og jeg har bagte en masse julesmåkager. De sidste julegaver er købt og så fik vi lavet konfekt og set julefilm. Det er så hyggeligt. Jeg elsker at mindes min mormor og morfar på denne tid af året. De har skabt nogle fantastiske traditioner, specielt her op til jul. Jeg savner dem, men det er så fantastisk at mærke de er med i alle de ting vi gør.

Nu til noget helt andet. Jeg synes det er tid til en opskrift på denne lækre æggekage. Den er sund og hurtig og nem at lave. Det kan bruges til en kødfri dag, men smager altså også godt med for eksempel skinke, pølser, bacon eller kylling til.

dsc01287-2

Her i december måned har jeg brug for lidt lettere mad nogle dage, for jeg spiser altså en del mere chokolade, marcipan og småkager end alle de andre måneder. Så mine juicer, ingefærshots og aftensmad som denne æggekage eller kyllingesalat er altså virkelig noget der gør underværker. både for min krop, immunforsvar og min hud.

Hvis ikke du har skyr hjemme kan den sagtens laves uden. Du kan også tilsætte 2 spsk fløde, det er begge dele noget der giver en god mæthedsfornemmelse, man bliver hurtigere mæt og mætheden holder længere. Jeg havde en rest i køleskabet og prøvede at komme den i i stedet for at smide det ud, og det fungerede altså rigtig godt.

Fyldet kan varieret i det uendelige. Jeg tømmer tit køleskabet når jeg laver det. Brug hvad du har der måske også er ved at blive lidt kedeligt i det. Det kan man ikke fornemme i denne ret, så en super måde at mindske madspild på. Brug kål, gulerødder, squash, ærter, tomater, rodfrugter, kartofler, bønner og hvad du eller kan finde på og lige har at ligge.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *