Rødkål – 2 forslag til lækkert tilbehør til julemiddagen

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Da jeg var barn og ung kunne jeg ikke lide rødkål. Jeg forstod ikke hvad det var alle de voksne ved julebordet syntes var så fantastisk ved det. Men de senere år er jeg virkelig kommet efter det og nu spiser jeg det rigtig meget på forskellige måder, især her i vintermånederne og ved juletid.

Rødkål er som al anden kål fyldt med kostfibre og det er fremmende for en god fordøjelse, hvilket mange nok kan få gavn af her i juledagene ;o) Samtidig er der en undersøgelse der viser at rødkål har en beskyttende effekt over for især brystkræft på grund af de plantestoffer der opstår når bitterstofferne i rødkålen nedbrydes i kroppen.  Undersøgelsen viste at kvinder der spiser meget rødkål har 50% lavere risiko for brystkræft kontra kvinder der slet ikke spiser rødkål.

De mikroskopiske plantestoffer der giver rødkålen sin fantastiske farve er tæt beslægtet med det som blåbær indeholder og som der de sidste år har været meget opmærksomhed på er så sundt. Bare 50 g. rødkål dækker 50% af vores daglige C-vitamin behov. Og så mætter den godt og kan holde op til et par måneder i køleskabet. Dens smukke røde farve lyser også op på enhver tallerken og for mig er det en stor del af oplevelsen ved at spise et godt måltid at det ser lækkert og indbydende ud. Fantastisk grøntsag, hvis I spørger mig :o)

dsc01228-2

Både den traditionelle udgave og en frisk rødkålssalat smager af jul for mig. Det er slet ikke så tosset når man elsker juletiden.

Den gode gammeldags rødkål er som min mormor lavede den. Jeg tilsætter ikke ekstra sukker da jeg synes der er rigeligt med sukker i ribssaften og ribsgelé. Det giver den en fin sødme.

Rødkålssalaten spiser jeg ikke selv juleaften. Der vil jeg have den gammeldags rødkål. Men vi spiser den til gengæld rigtig meget til frikadeller, and eller til en god bøf de øvrige vinter dage. Den er så lækker frisk og sød på samme tid og har et lækkert bid af rødkålen der ikke er tilberedt andet end den står og mørner lidt i olie og appelsin.

Men her er to opskrifter på to meget forskellige måder at lave rødkål på – håber I kan lide dem.

Jeg vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul og jeg håber i får en fantastisk jul med dem i elsker.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *