Glutenfri fastelavnsboller med creme og remonce!

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

På søndag er det fastelavn og så hører det sig til med fastelavnsboller. Jeg har aldrig været ret glad for dem fra bageren med en masse flødeskum, men vil hellere have en fastelavnsbolle som mest af alt minder om en bolle med remonce i. De bliver så lige toppet med en gang kagecreme og dét er altså en vildt lækker kombination!

Min mor bagte dem altid da jeg var barn og duften af de nybagte fastelavnsboller var fantastisk. Det eneste problem var, at vente til de havde kølet nok af, så der kunne komme glasur på.

Jeg har selvfølgelig ændret en del på min mors opskrift, så de er blevet glutenfri. Hvis du ønsker en laktosefri udgave skal du huske at bruge laktosefri smør. Jeg laver dem ikke så store, for de mætter ret godt på grund af fibrene der er i. Bolledejen er lækker, sød og blød og meget nem at arbejde med. Det er nok den glutenfri dej jeg har prøvet ind til nu der er nemmest at arbejde med. Den kan rulles ud på bordet, endda igen og igen. De hæver ikke op og bliver kæmpe store, men de er alligevel luftig i konsistens.

Jeg bagte fastelavnsboller sidste weekend, det kan nogle gange være godt at være på forkant og de er bestemt ikke dårligere af at komme en tur i fryseren. Jeg varmer dem gerne under grillen og så får de en gang hvid glasur blandet af sukrin melis og lidt vand. Lad dem få mest varme på undersiden, så er det nemmere at få glasuren til at blive på.

De er helt klart sukkerreduceret, men der er stadig en del sukker i da jeg har brugt købe marcipan. Men man kan jo lave sin egen marcipan og på den måde reducere sukret yderligere hvis man har brug for det. Det er andet år jeg har lavet dem og de er altså så gode at det bliver dem jeg laver fremover!

Du kan finde opskriften her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *