Shhh…

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Vi har så mange ting i gang hele tide, at mange af os mangler stilhed i løbet af dagen. De fleste af os sidder ofte med telefon, tablet eller computeren, når vi ikke lige ved hvad vi skal lave. Det er lidt som om vi er blevet bange for at lave ingenting. Bange for stilheden. Der er hele tiden noget der skal fylde tomrummet ud.

Men stilhed, tid til fordybelse, ro – det er så vigtige faktorer i vores liv og for vores velbefindende. Hvis ikke vi giver os selv ro, stresser vi vores hjerne unødvendigt. Den vil skulle forholde sig til noget hele tiden. Giv hjernen fri, lad telefonen ligge, nyd stilheden og nærværet.

Jeg kan huske hvor meget tid der var til ingenting, til stilhed, da jeg var barn og vi endnu ikke havde computer og mobiltelefoner alle sammen. Der var også meget mere tid til nærvær og til at komme hinanden ved.

I Aftenshowet tirsdag d. 28.2.2017, havde de “stille tid” oppe at vende, primært i forhold til stilhed på arbejdet. Jeg synes det var så interessant at høre, at nogle virksomheder har indført stilletid til deres møder. Det giver alle mulighed for at tænke over hvad der er blevet sagt, opsummere hvad der er vigtigst, eller tænke over et konkret forslag. Det er noget der gør mig rigtig glad, for jeg er en af dem som ikke fungere særlig konstruktivt i et møde hvor der konstant er informationer, spørgsmål, nyheder og så videre der i en lind strøm bliver kastet rundt i en times tid, uden at jeg har mulighed for at tage stilling til det og have tid til at reflektere over det. Jeg har brug for at tænke og jeg har brug for stilhed for at kunne tænke.

Jeg synes det er ærgerligt, at så mange mennesker lever en stor del af deres tid i en online verden, som ikke er virkelig eller nærværende, inklusiv mig selv af og til. Men jeg er begyndt at tænke mere over at have stilhed i mit liv. Det er nødvendigt for mig rent psykisk. Det hjælper på min stress og angst at der ikke hele tiden er noget jeg skal forholde mig til. Jeg har i mange år været tilbøjelig til at kigge på min telefon, tænde radioen eller fjernsynet, primært for at der var noget der kunne aflede mine tanker, når jeg i perioder har været ekstra stresset eller deprimeret. Men jeg er blevet mere bevidst om ikke at gøre det og jeg mærker en kæmpe lettelse og tilfredsstillelse ved at acceptere ro, eftertænksomhed og stilhed i mit liv. Det hjælper mig meget længere rent psykisk end noget af alt det der før skulle aflede mine tanker. De forstyrrende elementer hjalp mig her og nu, men jeg fik det ikke bedre af det. Når jeg slukkede radioen eller jeg ikke kunne finde på mere at tjekke på telefonen var alle tankerne der igen.

Måske du også trænger til stilhed og ro i dit liv? Hvis du gør det, så gør dig selv den tjeneste at begynde at blive opmærksom på at indføre stilhed i dit liv. Lad telefonen ligge hjemme når du går en tur og nyd naturen i stedet for. Vær sammen med dem du elsker og hav nærvær, lad telefonen ligge, sæt den måske på lydløs. Vær opmærksom på at det kan være rigtig dejligt at sidde og lade tankerne vandre, kigge ud på skyerne der driver forbi på den blå himmel og bare lytte til dine tanker.

Jeg er ikke længere bange for stilheden. Den er blevet en ven.

Det er blevet meget lettere for mig at mærke efter og være i stilheden efter jeg har lært at bruge forskellige redskaber som mindfulness, meditation og Reiki healing. Især giver Reiki mig meget indre ro og styrke. Det gør det nemmere for mig at navigere og finde og gøre det der er rigtigt for mig: ”Mit liv – min vej!”

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *