En lille opfordring til en god koncertoplevelse

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Sidste fredag på denne tid havde jeg fornøjelsen af at være til en ret fed koncert: ”An evening with Elvis’ friends and original musicians (US)”.

Lang koncert titel, men som den så fint siger, var det en aften med en masse af Elvis’ klassikere og hvor to af de originale musikere spillede med.

Det var lidt tilfældigt vi tog afsted. Jeg læste om det i en mail et par dage forinden og tænkte at det da lød meget sjovt. Men jeg har altid haft det lidt svært med Elvis imitationer og synes der er meget langt mellem noget der er hæderligt. Den fordom fik jeg dog ændret totalt.

Jeg har altid været ret glad for Rock’n’roll. Det er min mor der har introduceret mig for den fantastiske lyd fra 1950’erne og 1960’erne og jeg er vild med enkeltheden, forstået på den måde, at jeg kan høre de forskellige instrumenter. Samtidig var de genialt dygtige musikere. Det kostede mange penge at indspille og der var ikke så mange muligheder for at redigere efterfølgende. Derfor var det vigtigt at hver musikker spillede så fejlfrit som muligt i hvert take. Inden The Beatles fik en pladekontrakt, ville de gerne indspille en single, men de havde kun penge til at indspille direkte på vinyl. Så den skulle sidde der i første hug, fra alle fire. Og det gjorde det!

Jeg har hørt og hører stadig meget The Beatles, Elvis, Little Richard, Sam Cooke, Solomon Burke, CCR (Credence Clearwater Revival) og Bill Haley for at nævne nogle stykker. Musikken gør mig altid glad, jeg er vild med melodierne og så er der ofte fantastisk kor på.

Jeg fik det hele til ”An evening with Elvis’ friends and original musicians”. De to af Elvis’ originale musikere der var med denne aften var på trommer Bob Lanning på 69 år og på percussion Eddie Graham, 79 år. Det gav det hele mere magi, at to så dygtige musikkere, der havde spillet mange koncerter med Elvis, var med.

Der ud over var der ”The four candles” fra Spanien som lavede de mest fantastiske harmonier og gav den helt rigtige feeling til numrene. Deres lyd er meget hen af The Jordanaires som også sang sammen med Elvis.

Der ud over var der en meget talentfuld ung guitarist fra USA og fantastiske Damien fra Frankrig på klaver. Bassisten gemte sig godt bag The four candles, men det var et imponerende 9 mands stort band der på bedste vis bakkede Dwight Icenhower op. Han stod i front som Elvis og har igen i 2016 erobret sig titlen som ”The worlds best Elvis” – en konkurrence arrangeret af Elvis’ familie. Og han gjorde det helt fantastisk og med stor respekt for The King of Rock’n’roll. Jeg fandt det meget sympatisk at han ikke prøvede at fremstod som Elvis, men var meget taknemlig over at få lov til at underholde med Elvis’ fantastiske musik. Og så sang han virkelig meget som kongen selv.

Der var kun denne ene koncert i Danmark for denne gang, nu turnerer de rundt i Europa. Men hvis de kommer tilbage til Danmark skal jeg helt sikkert opleve dem igen.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *