Irland – Den grønne ø

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Om præcis 1 måned tager jeg til Irland sammen med min mor. Vi skal over og køre rundt, primært på vestkysten og det er noget jeg har drømt om at gøre i mange år.

I 2002 var jeg i Irland for første gang. Jeg blev student fra handelsskolen i sommeren 2001 og vidste ikke hvad jeg ville. Jeg var rundt om mange forskellige uddannelser lige fra at blive designer eller konditor til at læse HA (jur.). Jeg havde brug for tid til at finde ud af hvad jeg ville og valgte derfor at tage et år hvor jeg ville arbejde og rejse.

Jeg arbejdede på en kagefabrik om natten. Det var virkelig hårdt men det gav gode penge. Så allerede i februar 2002 havde jeg sparret nok op til at rejse til Irland. Jeg havde kun været ude at flyve en gang før, da vi var på studietur i Skt. Petersborg, men det tænkte jeg ikke så meget over da jeg planlagde turen. Da jeg stod i lufthavnen og skulle sige farvel til min mor og søster var jeg vanvittig nervøs. Jeg kastede op, men jeg ville bare afsted.

Som jeg har nævnt i tidligere blogindlæg, så er jeg meget glad for at planlægge, men på denne tur havde jeg ikke helt styr på alle detaljer. Så da jeg landede i Dublin vidste jeg ikke hvordan jeg kom fra lufthavnen til togstationen. Jeg har aldrig været en mester i at snakke engelsk, men da jeg stod der, helt alene, måtte bare finde ud af at klare mig selv. Og det gjorde jeg. Det var en fantastisk rejse. Jeg kom til Irland som jeg så gerne ville. Samtidig var rejsen også med til at modnede mig rigtig meget, rigtig hurtigt.

Mens jeg var barn og ung har vi primært holdt ferie i Danmark og jeg var derfor ikke vant til at rejse i andre lande, men lige pludselig skulle jeg stå på egne ben og måtte klare det hele selv. Det var lidt angst provokerende, men samtidig spændende og det var en helt fantastisk oplevelse at finde ud af jeg godt kunne.

Lige siden jeg kom hjem fra Irland i 2002 har min mor og jeg snakket om vi gerne ville der over sammen. Men det har aldrig rigtig været muligt af forskellige årsager. Men for omkring 14 dage siden blev vi enige om at nu skulle det være. Så planlægningen er gået stærkt. Da jeg blev gift i sommers, ændrede jeg efternavn, men jeg har ikke haft brug for at få et pas med mit nye navn før nu. Så det skulle hurtigst muligt bestilles og da jeg var på borgerservice for at bestille det og fortalte vi skulle køre rundt selv, sagde hun det var bedst jeg også fik nyt kørekort så navnene stemte overens.

Vi har bestilt flybilletter, to af overnatningerne og ruten er planlagt. Det primære formål med rejsen er, at opleve Irlands fantastiske natur og vi skal blandt andet køre Ring of Kerry i det sydvestlige Irland. Det er en rute på lidt over 170 km som går gennem Killarney Nationalpark og så følger man vejen rundt på den lille halvø. Derefter skal vi se Cliffs of Moher. Det er klippevægge der strækker sig over 200 meter lodret op af havet. Jer der har været ved Møns Klint kan sikkert give mig ret i at der er virkelig langt ned når man står øverst oppe og kigger ned langs de stejle, hvide klippevægge. Det er et smukt syn. Cliffs of Mohers klippevægge er tæt på at være dobbelt så høje, så det bliver vildt at stå der og kigge ned. På billede kan man måske få en lille fornemmelse når man ser de bitte små mennesker øverst til højre.

Vi vil gerne bo på B&B. For mig er det en stor del af at rejse i Irland. Jeg kan godt lide at finde små hyggelige familiedrevet B&B. Man kommer meget tættere på irerene, deres kultur og imødekommenhed. Men vi har også bestilt en enkelt overnatning på Ashford Castle. Det er et gammelt slot (borg) fra 1228 og jeg har altid drømt om at komme til Irland og bo på et rigtigt slot. Det bliver en kæmpe oplevelse.

Derfra kører vi nordpå gennem Connemara og op til Sligo hvor jeg boede da jeg var i Irland i 2002. Jeg glæder mig rigtig meget til at gense Sligo og de fantastiske steder jeg besøgte.

Tak for du læste med :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *