Glutenfri hveder

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Så er der bagt lækre gluten- og laktosefri hveder til i aften. Jeg spiser generelt ikke meget brød, men der er altså bare noget helt særligt over hjemmebagte hveder. Duften fylder lige nu hele huset og det er så skønt! Jeg kan næsten ikke vente med at sætte tænderne i dem.

Du kan se opskriften lige her.

I morgen er det Store bededag. Det er en officiel dansk helligdag. Den falder fjerde fredag efter påske. Store Bededag har rødder langt tilbage, men blev lovfæstet ved kongelig forordning i 1686. Aftenen inden Store Bededag, ringede landets kirker for at varsle, at nu måtte der ikke længere drives handel. Der måtte ikke arbejdes på Store Bededag og derfor bagte bageren hveder som man kunne købe med hjem og spise Store Bededag. Men det endte hurtigt med at de blev spist samme aften mens de var nybagte og lune. Den tradition kan føres tilbage til midten af 1800-tallet men er sandsynligvis ældre.

En anden tradition er at gå på byens volde aftenen før og denne tradition kan føres tilbage til 1700-tallet. Den stammer fra at det københavnske borgerskab spadserede på byens volde, sikkert for at høre klokkespillet fra Vor Frue Kirke og nyde en dejlig forårs aften.

Jeg skal ikke ud og gå på byens volde, men traditionen med at spise hveder aftenen før Store Bededag har vi altid holdt ved lige i familien. Nu er det mig der har overtaget og det er rigtig hyggeligt.

God Store Bededag i morgen.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *