Hyldeblomstsaft

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Så er første omgang hjemmelavet hyldeblomstsaft færdig og det smager altså så godt! Jeg synes det er hyggeligt at lave min egen saft og det bedste er, at jeg ved, hvad der er i. Ingen tilsætningsstoffer og en kraftig reducering i sukkerforbruget i forhold til hvad min mormors gamle opskrift siger. Faktisk er mængden af sukker reduceret til bare 1/5. Så kan man med god samvittighed slukke tørsten en dejlig varm sommerdag.

Hvis du helst vil undgå sukker helt, så har jeg skrevet et forslag ind i opskriften til at lave saften med stevia.

Jeg har valgt at blande rørsukker og kokossukker. Det giver en mørkere farve og smagen ændre sig også lidt i forhold til hvis du udelukkende bruger rørsukker, da kokossukker har en lettere karmaliseret smag.

Min opskrift giver ikke så tyktflydende en saft, da det er sukker mængden der afgør tykkelsen. Derfor bliver den på stevia også meget tynd i konsistens. Men det smager rigtig godt. Jeg er selv mest til at bruge rørsukker og kokossukker i stedet for stevia, men det er på grund af jeg ikke er så meget til stevias lette lakrids smag. Det er jeg ikke så meget til i hyldeblomstsaft.

Jeg satte det til at trække i fredags og har siet det i dag. Det er utrolig nemt og tager ikke særlig lang tid at lave. Det der er mit største problem er at have plads, til alt det jeg gerne vil nå at lave, i køleskabet.

Men nu er der plads til en ny skålfuld, så i morgen må jeg ud og plukke nogle flere.

Du finder opskriften lige her.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *