Overnatningsmuligheder i vest Irland

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Vi havde fire overnatninger i Irland, fordelt fra Ring of Kerry i den sydvestlige del, til Sligo i den nordvestlige del. Alle stederne kan anbefales og vores umiddelbare opfattelse er, at pris og hvad du får for pengene, hænger meget fint sammen.

Vores udgangspunkt var, at vi ville bo på B&B. For mig er det en fantastisk måde at bo på i Irland. Det er som om man får lov til at se Irene som de er, hvordan de bor, hvad de spiser med videre. Det er utroligt hyggeligt og ofte har jeg oplevet, at de er meget imødekommende og hjælper meget gerne med alt du kan have brug for.

Den ene overnatning blev dog ikke på et B&B. Jeg har altid drømt om at bo på et rigtig Irsk Castle og det fik jeg mulighed for nu. Det var en storslået oplevelse og jeg er så glad for vi gjorde det. Du kan læse mere om Ashford Castle her.

 

Hillside Haven 

1 overnatning, 2 personer, incl. morgenmad, kr. 550,-

Vores første overnatning var i forbindelse med vi skulle køre Ring of Kerry. Vi snakkede om, at det nok ville være en god idé, at komme igennem Killarney National Park, så vi var på vej og kunne nå at køre Ring of Kerry dagen efter, inden der kom for mange biler på vejene.

Vi havde fundet et B&B der lå et par kilometer inden Tahilla. Vi var først fremme ved 20-tiden og glædede os til at komme ind og slappe af på værelset. Hillside Haven ligger på N70 (som er Ring of Kerry), så det var dejligt nemt at komme til. Der var en fantastisk udsigt over vand og bjerge og der var så stille og fredeligt.

Værten var ikke videre imødekommende da vi ankom, men viste os til vores værelse, hvilket var rigtig fint, hyggeligt indrettet, rent og pænt. Desværre var der meget koldt og fugtigt. Men vi så der var radiatorer, så vi tænkte at det ikke blev et problem. Vi skruede dem alle sammen helt op, de var iskolde. Men lige lidt hjalp det. Der kom ikke varme på. Klokken var mange og vi var ret trætte, så vi blev enige om bare at lave noget kaffe og te og så ville vi hoppe under dynerne og sove.

Om morgenen var der stadig ikke kommet varme på og badeværelset var isende koldt. Vi stod tidligt op for at være klar til morgenmaden der begyndte klokken 8.00. Lige inden vi gik hen for at spise morgenmad, opdagede vi, at der var kommet varme på. Bedre set end aldrig.

Hvad værelset manglede med varme, opvejede morgenmaden til fulde. Der var jordbær, hindbær, blåbær, et fad med oste, morgenmadsprodukter, juice med videre til fri afbenyttelse. Der ud over var der et menukort hvor vi kunne bestille det varme. Der var et fint udvalg af forskellige former for æg, pølser og bacon. Vi fik begge scrambled eggs and bacon. Det hele smagte virkelig dejligt. Det var det billigste sted vi boede og til 550,- for to personer, var det virkelig et godt sted, som vi godt kan anbefale.

 

Castlebrook

1 overnatning, 2 personer, incl. morgenmad, kr. 670,-

Anden overnatning var tæt på den hyggelige lille by Doolin, cirka seks kilometer nord på fra Cliffs of Moher. Vi havde haft en lang dag og var meget trætte da vi kom dertil klokken 19.30. Det lå meget øde med en smuk udsigt over vandet, både fra morgenmadsrummet, men minsandten også fra vores værelse. Vi kunne sidde i sengen og se ud over vandet.

Vi blev modtaget at den kvindelige vært, Rita Quinn, som fik os til at føle os meget velkomne fra første øjeblik. Hun tilbød kaffe, te og kage og det var lige hvad vi trængte til, efter at være blevet godt blæst igennem ude ved Cliffs of Moher. Hun viste os ind til vores værelse, så vi lige kunne komme på plads og så skulle vi bare komme ned til morgenmadsrummet når vi var klar. Da vi 10 minutter senere kom ind i morgenmadslokalet, stod kaffe, te, kage, smør og syltetøj klar til os. Det var så hyggeligt og vi kunne sidde og nyde det, slappe af og se ud over vandet. Virkelig en skøn oplevelse.

Jeg havde skrevet til alle overnatningsstederne at jeg ikke kan tåle gluten og to ud af fire steder huskede det. Castlebrook var det ene. Hun havde været ude og købe glutenfri kager, nogle meget lækre, store citron muffins. Endnu en grund til vi følte os meget velkomne.

Vi gik lidt ud og så på området om aftenen og det var virkelig smukt. Der var ikke andre mennesker at se, med der lå et hus mere lidt derfra. Ellers var der kør rundt omkring på de omkring liggende marker. Stilheden var kærkommen og vi nød en lille aftentur.

Vi sov fantastisk og blev vækket af solen der skinnede fra en næsten skyfri himmel. Morgenmaden var virkelig god. Der var menukort med flere valg muligheder. Vi spiste scrambled eggs and bacon igen og denne gang var der stegte tomater til. Der var tilmed sørget for to slags glutenfri brød og glutenfri kager til os. Der var frisk frugt og bær og friskpresset appelsinjuice. Virkelig lækkert. Det var nemt at mærke at Rita og Tony gerne ville give deres gæster den bedste oplevelse. Da vi tjekkede ud, var de meget hjælpsomme med hvilken vej der var den flotteste at køre gennem Burren National Park og hvor der var nogle flotte steder at se under vejs.

Vi nød virkelig vores ophold på Castlebrook og kommer meget gerne igen. De varmeste anbefalinger herfra.

 

Castledale

1 overnatning, 2 personer, incl. morgenmad, kr. 960,-

Hold nu op et lækkert sted! Castledales flotte borg lignende hus, en kæmpe park med en lille sø, den flotte indkørsel over en lille stenbro der førte os over til huset og springvand og en bjergtagende udsigt fra vores egen balkon. Alt dette kombineret med nogle utroligt søde, opmærksomme, hjælpsomme værter. Det var altså en oplevelse vi aldrig glemmer.

Castledale er bygget i 2004, men ligner et mindre, gammelt castle. Det emmer af hygge og er ret storslået. Vi havde booket en suite (den eneste mulighed der var) og den var kæmpe. Vi havde et stort soveværelse/stue med pejs og udsigt over bjerge, park og springvand. Der var et ekstra værelse med en seng, et enormt badeværelse med stort spa, bruser og to håndvaske og der ud over var der et rum som udelukkende var et kæmpe walk-in closet. Prikken over i’et var at vi havde vores egen balkon. Der var bord og stole, lys om aftenen og den smukkeste udsigt over parken og ikke mindst bjergene.

Vi ankom om eftermiddagen, efter at vi havde besteget Knocknarea og var derfor godt trætte og ret svedige. Vi ville derfor gerne lige skifte tøj og slappe lidt af og blev derfor tilbudt at få kaffe, te og småkager (igen havde de husket det skulle være glutenfri) op på balkonen. Det var lige hvad vi havde brug for og det var en fornøjelse at sidde helt stille og uforstyrret og nyde fuglene, solen og den fantastiske udsigt over den fem hektar store park og bjergene der tårnede sig op ude i horisonten.

Vi havde virkelig svært ved at tage os sammen til at tage afsted derfra og køre en tur ind til Sligo by.

Morgenmaden var også et kapitel for sig selv. Der var et omfattende menukort hvor vi frit kunne vælge hvad vi havde lyst til. Da vi skulle meget tidligt afsted den følgende dag, ville de sørge for det var klar til os klokken 6.30. Vi bestilte frisk frugt og en omelet hver. Da vi kom ned om morgenen var der en stor skål med frisk frugt, juice, te og kaffe. Omeletterne blev lavet med de ting vi ønskede i og vi kunne vælge spinat, rød peber, tomater, champignon, løg og en masse andet. Det var lækkert, veltilberedt og tæt på at være den bedste morgenmad vi fik i Irland. (Det er ret tæt løb mellem Castledale og Ashford Castle.)

Jeg håber meget at komme tilbage og vil gerne bo på Castledale flere overnatninger. Det kan virkelig anbefales!

 

Af de fire steder vi boede i Irland kommer Hillside Haven ind på en sidste plads. Jeg kan anbefale alle overnatningsstederne, men hvis jeg selv skal til Ring of Kerry igen, og økonomien tillader det, så vil jeg finde et andet sted at overnatte næste gang.

Castlebrook kommer ind på en flot andenplads og førstepladsen deles af Ashford Castle og Castledale. Ashford Castle var fænomenalt, men det koster altså også en bondegård for en overnatning. Derfor kommer Castledale ind på en delt første plads. Begge steder var service niveauet meget højt og vi var aldrig i tvivl om vi var velkomne og at de satte en ære i at deres gæster følte sig godt tilpas. Vi blev opvartet over al forventning begge steder og følte os virkelig godt tilpas og kunne slappe helt af. Der er en klar forskel i hvor flot tingene står og der er nogle brugsspor på Castledale. Det er der ikke på Ashford Castle. Men Castledale koster altså også kun omtrent 1/5 af Ashford Castle. Derfor deler de første pladsen.

 

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *