Positivitet skaber positivitet

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg sidder nede ved vandet og skriver dette blogindlæg, nyder solen, der endelig er kommet igennem de ellers så sorte, tunge regnskyer der har præget det meste af dagen.

Jeg sidder og ser ud over vandet, hører børnene der leger på bådbroen og i springvandet. Ja, i springvandet, ikke ved ;o) Glade skrig og sommer hygge.

Livet forundrer gang på gang. Vi udfordres og afprøves. Til tider mere end hvad godt er. Eller sådan kan det nemt komme til at virke når vi står midt i kaos. Midt i en masse der ikke fungere. Man kan nemt føle sig afmægtig og føle der ikke er noget i ens liv man selv er herre over. I sådanne perioder får jeg ofte selvmedlidenhed. Jeg synes det er synd for mig. Uretfærdigt. Hvorfor skal jeg også det her igennem? Har jeg ikke nok at kæmpe med? Hvorfor mig?

Negativiteten får overhånd og bliver for en tid styrende. Når det sker, er det vigtigt at tænke op. Med “op”mener jeg, at tænke positive tanker, tænke på, hvad man godt kan lide ved sig selv og ved sit liv.  Gøre ting der får os til at grine. Tænke og gøre ting der få dig op igen. Ting der lukker glæden ind.

Gennem mange år, og mange prøvelser, er jeg blevet bedre til at gøre det, jeg ved virker. Dét der hiver mig op igen. Dét der får de positive tanker frem.

Det er ikke altid nemt. Af og til giver jeg mig selv lov til at “have ondt af mig selv” et par dage. Men så ved jeg også at det er vigtigt at tænke op – op – op.

Negativitet skaber negativitet.
Positivitet skaber positivitet.

Sådan er det bare. Og det virker. Tag de gode gå sko på og kom ud og gå en tur. Ud hvor der er skov, vand, ja bare ud i naturen. Det virker. Det hjælper.

Jeg har i de sidste fire uger kæmpet meget med min stress og PTSD. I mere end et år har jeg stået i en uvis situation da jeg ikke har arbejde, hvilket selvsagt påvirker det økonomiske også. Det er et område der, desværre, påvirker min psyke meget. Jeg kan godt lide at have styr på tingene og føler overskud når der er styr på indtægter og udgifter, gerne med et overskud.

Det er lidt af en prøvelse. Det har gjort sit på det psykiske, men da jeg åbenbart ikke ville høre efter det, måtte det ende med en fysisk reaktion. Der er krop og sind ret fantastiske til at samarbejde. Lytter vi ikke til det ene i længere tid, vil det som regel vise sig som det andet. Jeg har i mange måneder haft blandt andet meget svært ved at trække vejret, har propper i ørene og lever i en osteklokke fornemmelse. Jeg ved udmærket hvad disse signaler betyder, men fik ikke sagt stop i tide. Så min krop måtte finde en anden måde at få mig til at tage det alvorligt på. For en uge siden fik jeg forstoppelse. En ret voldsom en af slagsen. Jeg har tildens til at mine bekymringer, stress m.v. går direkte i maven og sætter sig der. Jeg har fået konstateret kronisk forstoppelse for år tilbage, men kan ofte holde det i gang via kost, træning, gåture med mere. Når der så kommer ekstra meget pres på og stressen øges, får jeg ofte en periode hvor maven ikke virker.

Men denne gang kastede jeg op og har haft ret voldsomme smerter.  Så jeg måtte en tur forbi lægen og er nu på diverse ting og sager. Desværre uden meget bedring.

Men i dag kunne jeg endelig gå en længere tur. Jeg gik alene, så kunne jeg sætte mit eget tempo og gøre som det passede mig. Og det var bare så skønt!

De fleste af os ved godt at det er godt for krop og sind at komme ud i den friske luft og det blev endnu engang bekræftet for mig på min tur i dag.
Jeg finder altid glæde ved at gå i naturen. Her finder jeg overskud og ro, her er jeg bedre til at huske alt det gode i mit liv. Alt det jeg er taknemlig for.

For ofte sker det at vi kommer til at fokusere på det der ikke virker og det vi synes vi mangler i vores liv. Når vi koncentrere os om det negative, bliver det meget hurtigt en ond spiral. Så bliver det ofte “synd for mig”. Det er okay engang imellem, men det er ikke dér vi ændre det vi ikke synes fungerer. Det kan vi kun ændre når vi tænker “op”, tænker positivt, ser på hvad vi kan og hvor fantastiske vi er. I den følelse kan vi ændre noget der ikke fungere og finde det vi gerne vil have mere af.

Jeg føler mig priviligeret. Det jeg vægter højest i mit liv, det har jeg og det fungerer. Min mand og min familie. Det er stærkt og fyldt med kærlighed. Det er forskelligt hvad der er vigtigst for os, men det er så uendeligt vigtigt at vi husker på hvad det er. Tager os tid til at være taknemmelige. Brug et øjeblik på at tænke på fem ting du er taknemlig for. Gør det lige her og nu, bare inde i hoved. Prøv at mærk efter om ikke det løfter stemningen? Hvis du en dag er lidt nede i kulkælderen, så gør dig selv den tjeneste at skrive en liste med fem ting du er taknemlig for. Det gør en forskel at skrive det ned og se det sort på hvidt. Hæng eventuelt listen op så du kan blive mindet om det igen og igen. Eller lav en ny liste hver gang. Jeg er sikker på dit humør vil stige.

Men nu står den på sommerferie her hos os, så der sker nok ikke så meget på bloggen de næste tre ugers tid.

Nyd sommeren og nyd livet!

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *