Irland: Ring of Kerry og Cliffs of Moher

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

 

Ring of Kerry

På vores første dag nåede vi frem til starten af Ring of Kerry. Vi havde booket overnatning et par kilometer inden Tahilla på Hillside Haven B&B.

Vi nåede frem til Killarney National Park omkring 16.30. Vi kom uden om Killarney og kørte ind af N71 og ville køre Ring of Kerry i urets retning. Egentlig var det af praktiske årsager, det passede bedst at køre den vej rundt, da vi ikke havde så lang tid til strækningen. Flere rejsebøger og hjemmesider anbefaler man kører mod uret, på grund af turistbusserne kører med uret, og der kan være mange busser. Vi havde allerede planlagt vores rute og bestilt overnatning, men tjekkede op med Det Irske Turistkontor i København. De anbefalede heldigvis at kører med uret, så ingen grund til at ændre vores planlægning. Vores oplevelse var, at det var en god beslutning. Vi kørte tidligt fra B&B og kunne dermed undgå den værste trafik, der er midt på dagen. Vi spiste morgenmad så snart vi kunne og havde pakket bilen på forhånd. Resultatet var, at der stort set ikke var biler de første par timer, hvilket er en stor fordel når man kører på små, smalle og snoet veje.

Da vi kom frem til Killarney National Park, kørte vi direkte til Torc Waterfall der ligger omkring tre kilometer inde i Nationalparken. Vores GPS og skiltene ledte os af en MEGET smal og meget hullet vej, til en parkeringsplads hvorfra vi kunne vandre til vandfaldet. Det er bestemt ikke at anbefale at tage den vej. Da vi kørte derfra og kom ud på Ring of Kerry igen, fandt vi en parkeringsplads i forbindelse med N71. Så skal du over og køre Ring of Kerry og se Torc Waterfall, så bliv på N71 i stedet for at tage den lille skovvej vi kørte af.

Turen fra parkeringspladsen og ned til vandfladet var ikke så lang. Jeg vil gætte på der omkring 1 kilometer. Men man skal ikke være gangbesværret og det er en rigtig god ide at have gode vandresko på. Det var meget fugtigt og på vej til vandfaldet gik det meget ned af. Det vil så også sige, at turen op igen var ret anstrengende og det gav lidt problemer for et dårligt knæ. Men turen var meget smuk og vandfaldet er et besøg værd.

Derefter kørte vi til Ladys View omkring 20 minutters kørsel fra Torc Waterfall. Det var fuldstændig fantastisk. Så smukt og fredeligt. Vi var der sent på dagen og havde på den måde det meste for os selv. Vi stod længe og nød den storslåede udsigt over Upperlake og alle bjergene der omkredsede søen. Det var meget smukt og et “must see” på Ring of Kerry turen.

Vi kørte den sidste del af dagens strækning til vores overnatning få kilometer fra Tahilla, hvor vi var fremme ved 20-tiden. Trætte og med mange dejlige indtryk fra første dagen. Det var godt at kunne krybe i seng og glæde sig til næste dags oplevelser. Resten af Ring of Kerry ventede.

 

Dag 2

Jeg kan desværre ikke starte med ”efter en god nats søvn”. Min seng var så hård så jeg ikke fik sovet særlig meget, men en fantastisk morgenmad opvejede sengens ukomfortable nat. Læs mere om Hillside Haven her.

Vi tjekkede ud og var på farten kl. 9.00. Vejret var noget bedre end første dag. Skyerne var der stadig, men der var også små kig til solen. Og så var det tørvejr, hvilket er noget af det vigtigste på sådan en tur, synes jeg.

Vi startede ud med mere fantastisk natur. Vi havde aftalt at køre til Waterville hvor vi ville have vores første stop og nyde byen. Det var en køretur på 1 time og meget af vejen havde vi kørt oppe i bjergene og havde flere gange måtte gøre et stop ved de mest spektakulære views ud over havet, bjergene, store grønne marker med endeløse kilometer lange stengærde og smukke søer inde i landet. Men da vi nærmede os Waterville, gik det gevaldigt nedad. Byen ligger nede ved vandet og der var en smuk udsigt over vandet og en dejlig ferie stemning.

Byen er kendt som Charlie Chaplins favorit feriested. Han kom der med sin familie første gang i 1959 og var så glad for byen, at de kom igen hvert år i mere end 10 år. De boede på The Butler Arms Hotel, hvilket har huset mange kendisser gennem tiderne, blandt andet fra filmens og sportens verden. Hvis jeg en dag er så heldig at komme tilbage til Waterville, kunne jeg godt tænke mig at tage en overnatning på The Butler Arms Hotel. Historiens vingesus må fylde det gamle hotel og beliggenheden er fantastisk med udsigt over Atlanten. Det har været i familien Huggards eje siden 1916 og er dermed drevet af sammen familie i over 100 år, nu af fjerde generation. Historiske ikoner som Walt Disney har boede der tilbage i 1946. I september 2014 og 2015 lejede holdet bag Star Wars ”The Force Awakens” hele hotellet, da de var kommet for at filme på Skellings Michael til episode VII og VIII. Det var blandt andet JJ Abrams, Star Wars’ instruktør, og Mark Hamill, der spiller Luke Skywalker, der tjekkede ind The Butler Arms Hotel.

Efter signe skulle det være en anbefaling fra Walt Disney der havde fået Charlie Chaplin til at besøge Waterville med sin familie i 1959. De faldt for den lille bys charme og Charlie Chaplin nød anonymiteten og det, at han følte sig som en af indbyggerne i byen. Der står en statue af ham i byen og der er en sti: ”Charlie Chaplin’s Walk” som fører én rundt til hans yndlingssteder. Der ud over er der en Charlie Chaplin festival i august hvert år.  Chaplins børn var også begejstret for Waterville og en af hans døtre valgte at flytte dertil permanent.

Vi besøgte det lille galleri LQ Art Gallery der ligger på N70 (Ring of Kerry) på den anden side af vejen ved The Butler Arms Hotel. Det var et hyggeligt lille sted, med fine malerier i alle størrelser og andre kunstneriske ting. Han malede bland andet på flade, sorte klippestykker hvor han udnyttede konjekturen i det afslået klippestykke så det var tilpasset motivet. Han fortalte os at hvis vi havde tid, skulle vi køre af R567, R566 (Skelling Ring) , over til Valentia Island og forsætte op til Knight’s Town hvor der skulle være en rigtig god restaurent vi kunne spise frokost. Derfra kunne vi tage en lille færge tilbage og forsætte af Ring of Kerry. Vi havde desværre ikke tid til at tage denne ekstra tur, men her er den som et lille tip til dig der planlægger at køre Ring of Kerry.

 

Cliffs of Moher

Vores anden overnatning lå tæt på byen Doolin, der ligger 6½ km fra Cliffs of Moher. Vi skulle derfor gerne nå til Cliffs of Mohers Visitor Center (indsæt URL) så vi kunne nå at se det inden de lukkede. Vi havde tjekket vejrudsigten og kunne se det ville være bedst at få set Cliffs of Moher om aftenen da der skulle komme en del regn dagen efter. Det var perfekt at komme sent, vi var der omkring kl. 17.30 og der var ikke særlig mange mennesker. Klipperne er et storslået naturfænomen, men klippevægge der strækker sig ranke, lodret op fra havet og forsætter over 200 meter op mod skyerne. De rå klipper står flot i kontrast til det blå vand ved foden og de store grønne marker på toppen. Utroligt nok er der blomster der gror på klipperne og en masse fugleliv. Der var stor aktivitet, af især måger, der fløj rundt og andre der lå på rede.

Jeg ville gerne have været ude og vandre på stien langs kanten, men da det regnede en del næste dag, skulle jeg ikke nyde noget. Dog vil jeg opfordre andre der kommer til Cliffs of Moher til at tage vandre skoene på. Jeg tror oplevelsen bliver meget større ved at komme ud hvor der ikke er så mange turister og er mere i ét med naturen. Doolin er en god by at overnatte i. Der er gode spisesteder og flere af pubberne har life musik om aftenen. Der ud over er det også i Doolin, ved O’Connors Pub, vandreturene starter. Man kan vandre helt ned til Visitor Centret ved Cliffs of Moher og så tage bussen tilbage til Doolin.

Vi overnattede på Castlebrook B&B og det kan virkelig anbefales. Læs mere her.

 

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *