Sommerferie i dejlige Danmark

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

På sådan en regnvåd lørdag her i starten af september, hvor vi efterhånden sådan rigtig mærker at efteråret er kommet, er det dejligt at tænke tilbage på vores skønne sommerferie for en måned siden.

Vi har holdt ferie i Danmark i år og det har været så fantastisk. Vi har i flere år snakket om at det kunne være hyggeligt at tage en Jyllands ferie og det har nok mest været mig der har trukket lidt på det og udskudt, mest fordi det jo desværre ikke altid er sådan ”rigtig” sommer herhjemme. Det var det sådan set heller ikke i år, men vi har simpelthen nydt det så meget alligevel. Vi havde tre uger i august og den midterste tilbragte vi i Jylland i en god blanding af storm, regn og det lækreste sommervejr med dage vi kunne sidde på terrassen og blive brune. Her er nogle gode tips til overnatningssteder, spisesteder med videre i Nord- og vest jylland.

Skagen

Vi kørte til Skagen tidligt søndag morgen så vi kunne have lidt af eftermiddagen når vi nåede frem. Vi havde lejet et lækkert værelse gennem Airbnb, hvilket vi ikke havde stiftet erfaring med tidligere. Men det gør vi gerne igen. Lejligheden lå meget centralt placeret og vi brugte kun bilen én gang da vi skulle ud til Grenen. Ellers kunne vi gå til alt. Byen, havnen, museer og indkøb var inden for 10 minutters gåtur. Værelset lå i et større hus sammen med fem andre værelser. Der var et stort fælles køkken og spiserum, samt en stor terrasse med grill ude i haven.

Vores værelse var stort og lyst. Der var stort badeværelse og i gangen man kom ind i, var der skabe, vask, kaffemaskine, service og køleskab. Vi havde også vores egen havedør ud til en lille terrasse. Super lækkert. Vi brugte ikke fælleskøkkenet, kun fryseren til at fryse vores køleelementer ned.

Vi kan klart anbefale lejlighed Tuxen. Du kan se mere her: https://www.airbnb.dk/rooms/17034403.

Anden dag vi var i Skagen regnede det desværre stort set hele dagen. Vi havde dog set vejrudsigt, så vi havde planlagt at tage en museums dag. Vi var inde og se Anchers Hus, Skagens Museum og Drachmanns Hus. Alle tre er anbefalelsesværdige og det er muligt at købe billet til alle tre på en gang, hvilket koster kr. 180,- og man sparer kr. 50,- pr. person. Se mere her: https://skagenskunstmuseer.dk/besoeg/aabningstider/

Lige ved siden af Anchers Hus, Saxilds gård, ligger en hyggelig lille café, ”Anchers café og butik” hvor vi fik kaffe/te og kage. Det var et skønt lille sted indrettet i gammel stil, med hvid dug på bordene, forskelligt service og nogle rare damer der stod for det hele. Det bedste var at det var økologisk og jeg kunne få glutenfri kage. Så al mulig ros til Anchers café, den bør man besøge hvis man ligger vejen forbi Skagen. https://skagenskunstmuseer.dk/besoeg/cafeer/anchers-cafe-butik/

Om aften spiste vi nede på havnen på en virkelig god fiskerestaurant der hedder ”Laksehuset”. Den har ikke en hjemmeside, men søg på ”Laksehuset Skagen” på Facebook, så kommer deres side frem der.

Det regnede desværre stadig om aftenen, men der var heldigvis mulighed for at sidde oppe på første sal. Min mand er ikke den store fiskespiser, men de havde en lækker pullpork burger, hvilket var en af grundene til vi valgte at spise der. Jeg fik et stjerneskud i luksusudgaven, så der var røget laks til også. Skøn mad, hyggelige omgivelser og god betjening til meget rimelige priser.

 

Hjorths Hotel

Vi havde en enkelt overnatning på Hjorths Hotel. Det er noget jeg gerne har villet siden jeg i starten af 1990’erne var der og spise frokost sammen med min mor og søster.

Vi var forbi den Tilsandet Kirke og Råbjerg Mile på vej fra Skagen til Kanestederne. Den Tilsandet Kirke gjorde ikke videre indtryk, men vi skulle se den nu vi var der. Området er naturskønt, men vi var ikke videre begejstret over selve kirken. Råbjerg Mile er derimod altid et besøg værd. De to gange jeg hat været der tidligere, har det været fantastisk sommer, med tørvejr, sol og varme. Vi havde sol, men sandet var tungt og ret vådt, så det var ikke helt samme oplevelse.

Til gengæld ankom til Hjorths Hotel i sol og selvom vi ankom to timer før der var indtjekning, var vi heldige at få vores værelse. Vi havde bestilt værelse med eget badeværelse og altan og det var virkelig lækkert.

Det bedste under vores ophold var at sidde ude i haven da vi havde tjekket ind. Det var første dag vi havde sol og sommer vejr på turen og der var læ og lunt i haven. Mange spiste frokost og vi fik lidt at drikke og sad bare og slappede helt af. Hele Hjorths Hotel er ren afslapning. Der er et skilt når man kører ind hvor der står ”Stressfri zone” og det lever det virkelig op til. Mobiltelefonen skal være på lydløs, der er ikke tv på værelserne. Der er et i opholdsstuen hvor man kan se DR1 og TV2, intet andet og det er SKØNT. Vi manglede ikke noget, men sad og spillede yatzy om aftenen med Irish Coffee og en kande te og så gik vi tidligt i seng.

Om morgenen er der en lille bus der kører de morgenfriske gæster ned til vandet så de kan få en dukkert. Det var ikke os. Det regnede og var koldt. Men super idé. Det eneste vi ikke var imponeret over var aftensmaden, som vi havde haft større forventninger til. Det var fint anrettet, men lidt til den kedelig side rent smagsmæssigt for os. Det var unghanebryst med variation af majs og hvidvin sauce. Men vores placering i den hyggelige restaurant opvejede en smule. Det er et skønt lyst og venligt lokale i lyseblå farver der på bedste vis understreger badehotelstilen.

 

Henne Strand

Nu havde jeg vist min mand rundt i det nordjyske tre dage og nu gik turen til et sted han har været meget som barn, men hvor jeg aldrig havde været.

Vi havde lejet en lille hyggelig lejlighed i et anneks tilhørende Klitgaarden http://klitgaarden-henne.dk/lej-vaerelse/. Vi havde et fint rum med dobbeltseng, lille stue og køkken med køleskab, service, elkedel, kaffemaskine og to kogeplader. Der ud over var der et fint badeværelse og en skøn terrasse hvor vi tilbragte mange timer. Det stormede virkelig meget de første dage, men på vores egen lille terrasse var der sol og læ. Det var så lækkert.

Vi kunne gå ned til vandet og til byen på ca. 10 minutter og der var alt vi havde brug for. En Spar butik der havde nærmest alt, cafeer, spisesteder, ishuse, bagere, forskellige butikker med tøj, sko, brugskunst og meget, meget mere. Jeg er virkelig solgt. Det er bestemt ikke sidste gang vi har holdt ferie i Henne. Det er en dejlig, lille by der emmer af ferie, afslapning, hygge og tid til hinanden.

Det har været så dejligt at være herhjemme. Vi skulle ikke tænke så meget over en masse planlægning, vi havde massere af tid til at slappe af og bare nyde det, læse en bog, gå en tur, spise is og drikke vin. Så selvom vejret ikke var til sommerkjoler og lange, lune sommeraftner, så har det været helt perfekt! Det er bestemt ikke sidste gang vi har holdt ferie i Danmark.

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *