Æblekage med glutenfri rasp

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Efterår og æblekage passer, efter min mening, virkelig godt sammen. Der er noget hyggeligt over at stå inde i køkkenet en efterårsdag hvor det rigtig regner og rusker udenfor og koge sin egen æblemos. Gerne en god stor portion så der også er noget at fryse ned af. Det er altid godt at have i fryseren. Så er det hurtigt og let at lave en æblekage når lysten melder sig.

Jeg har spist en hel del æblekage i mit liv. Min mormor lavede en fantastisk æblekage og hun lavede den tit.  Mine bedsteforældre havde en skøn frugthave på deres gård og det var fantastisk at kunne gå ned og hente en spandfuld øko æbler fra egen avl og koge det til æblemos, som senere kan blive til den lækreste æblekage. Det har jeg først rigtig fået øjnene op for, nu hvor muligheden ikke længere er der. Jeg håber vi engang får et sted hvor det er muligt at have en del æbletræer, så jeg blandt andet kan koge massere af æblemos.

I flere år kunne jeg ikke spise æblekage på grund af min gluten intolerance og jeg kom virkelig til at savne det. Æblemos, flødeskum og ribsgele smager ret godt i sig selv, men der manglede bare lige det sidste touch – det der sprøde, knasende element, som passer forrygende sammen med den bløde æblemos og flødeskum.

Da jeg begyndte at bage hveder, havde jeg et år nogle tilbage i fryseren og det måtte jeg forsøge at lave til rasp. Det gode ved glutenfrit brød er, at det har tildens til at smuldre ret let og det gør hvederne også. Samtidig passer kardemommesmagen perfekt til rasp.

Du kan finde opskriften på “Mormors æblekage” (goes glutenfree) lige her.

Rigtig god søndag og

Tak for du læste med :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *