Æggekage med skyr

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg ved ikke helt om det her er en æggekage eller omelet, det er mest en blanding af de to ;o) Men jeg har valgt at kalde det for en æggekage.

Den er super nem og hurtig at lave. Smager så lækkert og mætter rigtig godt! Fyldet er vegetarisk, men hvis man har lyst kan man tilføje skinke, bacon, kylling eller pølser. Det smager også rigtig godt til.

 

Til 4 personer

 

Du skal bruge:

Æggekagen:dsc01287-2

6 æg, str. m/l

2 store spsk skyr

1 spsk oregano

1 tsk gurkemeje

Friskkværnet peber

 

Fyldet:

3 gulerødder

6 kartofler

1 squash

1 rød peber

½ spsk oregano

½ tsk basilikum

1-2 fed hvidløg

1/4 tsk salt

Friskkværnet peber

Olie/smør til stegning

 

Sådan gør du:

Kartoflerne skæres i tern og koges et par minutter til de er næsten møre. Hældes i en sigte så vandet kan løbe fra.

Skær gulerødder, squash og peberfrugt i tern og hak hvidløget fint.

Pisk alle ingredienserne til æggekagen godt sammen.

Varm en stegepande med ca. 2 spsk olie op og hæld æggemassen på. Skru ned på middelvarme (eller lidt under). Lad æggekagen stege under låg i ca. 15-20 minutter. Den hæver meget op, men falder helt sammen når låget tages af. Den er færdig når den slipper og “glider” på panden.

Når æggekagen er sat over, varmer du en pande op med ca. 1 spsk olie og steger først kartoflerne så de får noget farve og derefter kommes grøntsager og krydderier på og det steger færdigt. Ca. 8-10 minutter.

Det kan evt. serveres med ketchup, kød, ristet rugbrød eller hvad du har lyst til.

Det kan fryses ned og er der en rest til overs er det super som nem frokost dagen efter.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *