Boller i karry

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg har ikke fået ris og boller i karry i mange, mange år, men den anden dag spurgte min mand om vi ikke skulle have det til aftensmad. Så jeg hoppede ud i at lave en gluten- og laktosefri udgave og den blev faktisk overraskende god. Vi kan godt lide når maden smager af noget så da jeg ville lave saucen på kokosmælk, tilsatte jeg frisk hakket chili. Det stærke fra chilien stod rigtig godt til kokosmælken.

Så det endte med at blive en lidt asiatisk inspireret ”Boller i karry” denne gang.

For os passer denne portion til at der er aftensmad til tre gange, vi er to, men det kommer jo helt an på hvor meget kød man spiser, så for en sikkerheds skyld vil jeg sige der er nok til 5 personer.

 

Du skal bruge:DSC01470 (2)

Til kødbollerne:

2 l vand

2 grøntsags boullion terninger

450 g. hakket kylling

2 små løg

1 fed hvidløg

1 æg

1 dl havregryn (glutenfri)

Friks hakket chili efter smag

Salt og peber

 

Til saucen:

1 æble

1 stort løg

2 fed hvidløg

1½ spsk karry

Frisk hakket chili

2 dl af kogevandet

1 tsk gurkemeje

2 dåser kokosmælk (de store)

Salt og peber

Maizena til jævning

Lidt olie til stegning

 

Sådan gør du:

Bollerne:

Sæt 2 liter vand til at koge. Imens røres farsen sammen. Hak løg, hvidløg og chili meget fint. Kom farsen i en skål og rør æg, havregryn, salt, peber, løg, hvidløg og chili godt sammen. Når vandet koger, kommes bouillon terningerne i. Lad dem opløse. Lav nu kødbollerne og kom dem forsigtigt ned i vandet.

Bollerne må ikke bulderkoge, men skal småkoge i ca. 5-7 minutter. Det kommer også an på hvor store du laver dem.

Når de er færdige (tag evt. en op og skær igennem for at se om de er færdige), så tages de op af vandet. Husk at gemme kogevandet til saucen.

Saucen:

Æblet skrælles og skæres i store tern. Det samme med løg og hvidløg. Sauter det i lidt olie, det skal ikke tage farve, men løget må gerne blive klart.

Tilsæt karry og svits den godt af for at give smag.

Kom 2 dl kogevand fra bollerne i og lad det koge ved middelvarme et par minutter.

Tilsæt kokosmælk og gurkemeje og lad det koge op. Når det koger, skrues ned så det kan stå og simre i 10-15 minutter.

Blend saucen godt igennem med stavblendren og smag til med salt og peber. Hvis du ønsker en tykkere sauce så kan du nu jævne den med 1½ spsk maizena rørt ud i lidt kold vand. Kom lidt i ad gangen til du når den ønsket konsistens. Lad saucen koge igennem og kom bollerne op i så de kan blive lunet igennem. Server med fuldkornsris eller blomkålsris.

Velbekomme :o)

2 thoughts on “Boller i karry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *