Burger (goes low carb)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Der er ikke noget som en hjemmelavet burger med en god saftig bøf, friske grøntsager, ketchup og hvad man ellers godt kan lide. Her er mit bud på en enkelt og lækker salat burger. Der er ingen brød til, men jeg mangler det bestemt ikke. Smagen er i bøffen og tilbehøret.

Hvis du spiser LCHF (Low Carb High Fat) kan du med fordel tilføje en god ost og bacon i din burger.

Det her er mere en vejledning end en egentlig opskrift, for det er meget forskelligt hvad man godt kan lide i en burger.

2 personer

Du skal bruge:

4 store kålblade (f.eks. spidskål, savoykål eller hvidkål)

Et par håndfulde finthakket kål

6-8 skiver agurk

6 skiver tomat

Lidt friskhakket chili

Ketchup

2 gode hakkebøffer (Vi laver gerne 4 bøffer af en pakke økologisk oksekød, 400 g., så er der mad til to dage).

 

Sådan gør du:

Form fire bøffer af oksekødet og krydder dem godt med massere af friskkværnet peber. Steg bøfferne på en pande i olie/smør.

Imens ordnes grøntsagerne. Prøv at få nogle store blade af kålen så det kan bruges som “burger bolle”.

Lig et stor stykke kål på tallerkenerne. Kom ketchup, friskhakket chili og fint snittet kål på. Kom de færdige bøffer på og læg tomatskiver og agurkskiver ovenpå. Slut af med et stort stykke kål og nyd en virkelig lækker burger.

Server eventuelt med ovnkartofler eller rodfrugter i ovnen.

 

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *