Gammeldags rødkål

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Her er en helt fantastisk opskrift på en god gammeldags rødkål, sådan som jeg elsker den til juleaftens anden eller til flæskesteg. Det smager altså af jul :o)

Jeg kommer ikke ekstra sukker i. Ribsgelé og ribssaften indeholder begge en del sukker og det er nok for mig, men smag dig frem.

Det er en rimelig stor portion og det er svært at sige hvor mange der er til for det kommer jo meget an på hvor meget rødkål man spiser til. Men umiddelbart vil jeg mene der er til mindst 15 personer. Vi laver altid denne portion og så er der til julefrokosten og lidt til at fryse ned.

 

dsc01437-2

Du skal bruge:

1 rødkålshoved, ca. 1 kg

Ca. 50 g. smør

3/4-1 dl eddike

½ liter ribssaft

1 tsk salt

Ribsgelé, ca. 2 spsk

Evt. lidt sukker

 

Sådan gør du:

Snit rødkålen fint. Smelt smørret i en gryde og kom rødkålen i. Lad det svitse i ca. 10 minutter ved middelvarme til det falder sammen.

Kom eddike, salt og ribssaft i og lad det nu simre under låg i minimum 2 timer.

Smag til med ribsgelé og evt. sukker. Måske skal den have lidt ekstra salt salt.

Det er altid godt at lave rødkålen et par dage før den skal  bruges da den bliver bedre af at stå og trække.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *