Ovnkartofler

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Vi elsker at lave ovnkartofler – det er fantastisk tilbehør til det meste mad og kan laves i så mange udgaver. Det er også en rigtig god måde at undgå pomfritter både dem du køber der lige skal i ovnen eller dem nede fra grillen. De smager fantastisk og er lette at lave. Her får du en af dem vi oftest laver. Vi laver altid salat eller grøntsager til og derfor er kartoflerne et tilbehør. Jeg plejer bare at tage det på slump, men her har jeg prøvet at gøre det mere håndgribeligt :o)

 

4 personer

Det skal du bruge:

1 kg kartofler (helst øko)dsc00187-2

1½ spsk. oliven olie

½ spsk. tørret oregano

1 tsk. tørret basilikum

½ tsk. rosmarin

Friskkværnet peber efter smag

Flagesalt ca. 1 tsk.

1 fed hvidløg finthakket eller 1 tsk. knust tørret hvidløg

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Vask kartoflerne og tør dem lidt så de ikke afgiver for meget væske.

Bland i en stor skål (ca. 3 liter) olie og alle krydderierne med undtagelse af salt.

Lad skrællen være på kartoflerne og skær dem ud i ønsket form, her er det skiver, men vi laver også tit både eller stænger som pomfritter.

Vend kartoflerne godt rundt i olien og kom dem i en bradepande med bagepapir.

De skal have ca. 20-30 minutter, det afhænger meget af ovnen og hvor mange kartofler der er. Vend dem et par gange så de bliver sprøde på alle sider.

Når de er færdige drysser du må salt og hælder dem i en skål.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *