Pizza (bund af rodfrugter)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Vi har lavet rigtig mange blomkålspizzaer gennem de sidste 5 år og de er fantastiske, men jeg fik lyst til at prøve at lave bunden af rodfrugter i stedet for og det blev virkelig lækkert!

Denne pizza er fast nok i bunden til at den kan spises med fingerne. Blomkålspizza bliver ofte bløde i bunden og kræver kniv og gaffel, men denne her med rodfrugter er fast og kan derfor også sagtens pakkes i madpakken eller tages med på picnic.

 

3 personer (1 pizza)

 

Du skal bruge:

Pizzabund:

550 g revet rodfrugter (ca. 700 g. inden de bliver skrællet og revet)

3 æg (M/L)

2 spsk. olivenolie

½ tsk salt

Peber, ca. ¼ tsk.

 

Fyld:

500 g. hakket kød

½-1 snack peber

5 cherry tomater

1½ spsk mexicansk krydderi

1 lille dåse tomatpuré

1 pose revet ost

Oregano

 

Sådan gør du:

Bunden:

Tænd ovnen på 220 g. varmluft.

Skræl og riv rodfrugterne groft. Jeg brugte pastinak og persillerod og rev dem på min foodprocessor.

Bland de revne rodfrugter med æg, salt, peber og olie og fordel det på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en dejskraber til at glatte det ud med. Det er godt at mase/trykke det godt sammen, så bliver bunden mere sammenhængende når den er bagt.

Bag bunden i ca. 15 minutter til den er gylden, pas på kanterne ikke bliver brændte.

 

Fyldet:

Lav fyldet mens bunden er i ovnen. Svits kødet i lidt olie. Tilsæt det mexikanske krydderi når kødet er svitset færdigt og skru ned til middelvarme. Skær tomater og peber i små stykker. Kom dem i kødet og lad det simre med.

 

Når bunden er færdigbagt, skal den lige stå 5 minutter. Fordel derefter tomatpuré på hele bunden, kom fyldet på og drys med ost og oregano.

Sæt den i ovnen i ca. 5 minutter til osten er smeltet og gylden.

Server med en salat til, for eksempel denne lette, lækre salat med bare 3 ingredienser.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *