Rodfrugter i ovn

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Rodfrugter i ovnen er det perfekte tilbehør på denne årstid. Rodfrugterne er på deres højeste, de er flotte, friske, smager skønt og er fyldt med kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

De indeholder næsten ingen fedt og mætter længe.

Tid i alt: 50 minutter

Til 2 personer

 

Du skal bruge:

1 rød peberdsc01139

2 pastinakker

2 persillerødder

2 store gulerødder

3 mellem rødbeder

5 mellem kartofler

1½ spsk olivenolie

1 tsk. tørret oregano

½ tsk. basilikum

½ tsk. timian

¼ tsk. rosmarien

Peber

Flage salt

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.

Kom olie og alle krydderierne, på nær salt, i en stor skål.

Skræl gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødbeder. Jeg lader skrællen side på kartoflerne, maen vasker dem godt.

Skær alle grøntsagerne i passende strimler, skiver, tern. Jeg laver dem aldrig for store og tykke da jeg godt kan lide det bliver lidt sprødt og knasende og de er hurtigere færdigt i ovnen.

Bland grøntsagerne godt rundt i skålen med olie og krydderierne.

Kom det i en bradepande med bagepapir og sæt det i ovnen i ca. 25-30 minutter. Vend det rundt et par gange. Stik evt. i grøntsagerne for at se om de er møre, men det plejer de at være når de får en fin gylden farve. drys dem med salt når de kommer ud af ovnen.

Server med laks, kylling, bøffer eller noget helt fjerde. Det er et fantastisk godt tilbehør som passer til rigtig meget.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *