Jeg er ret vild med denne rødkålssalat. Den er sød og frisk og så har den et lækkert bid i rødkålen. Hvis ikke man er til den traditionelle gammeldags rødkål, så er denne et rigtig godt bud på tilbehør til juleanden eller flæskestegen.
Hos os spiser vi den rigtig meget i vintermånederne til and, frikadeller, en god bøf.
Til 4 personer
Du skal bruge:
Ca. 350 g fint snittet rødkål
3 appelsiner
1 spsk olivenolie
1 håndfuld tørret tranebær
Evt. en håndfuld hakket hasselnødder
Sådan gør du:
Kom den fintsnittet rødkål i en skål og vend den med olien.
Skær skrællen af appelsinerne og skær kødet i små stykker. Den saft der er på skærebrættet hældes op i rødkålen.
Kom tranebær i og lad salaten trække minimum ½ time.
Kom evt. nødderne ovenpå inden servering.
Salaten kan godt laves dagen i forvejen, men jeg kan bedst lide den når den er helt frisk.
Velbekomme :o)
Kære hjertekompas.
Jeg har faktisk prøvet din rødkålssalat 2 gange.
Anden gang jeg prøvede din rødkålssalat var til juleaften, men der opdagede til min rædsel at de to appelsiner jeg havde ikke var spiselige mere, så i stedet måtte jeg bruge mine Clementiner, og tranebærene var blevet så hårde at jeg bare smed dem ud.
Clementinerne er mere søde i smagen, men jeg synes faktisk at smagen blev bedre, så fremover vil jeg klart bruge dem, og tranebærene savnede jeg slet ikke i salaten.
Så hermed er det lille godt fif, fra noget der i starten mindede om en katastrofe givet videre.
Håber i havde en god jul.
Knus fra mig
Kære Lisbeth
Mange tak for dit fif :o) Det er dejligt du har prøvet rødkålssalaten og lidt tilfældigt fundet din egen løsning. Jeg vil rigtig gerne at mine opskrifter giver inspiration og opfordre til at man bruger de ting man selv bedst kan lide. Det er noget af det jeg selv rigtig godt kan lide ved at lave mad. Det er sjovt at eksperimentere og finde nye løsninger som man synes fungere.
Jo tak, vi havde en rigtig dejlig og hyggelig jul. Det håber jeg også I havde :o)