Salat med chili/citron marineret krebsehaler

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

 

Her er  en let og lækker sommersalat med massere af smag og power fra citronskal og friskhakket  chili. Den mætter godt da der er to gode proteinkilder i, nemlig edamame bønner og krebsehaler og kulhydraterne kommer fra nye danske kartofler der er kogt så de stadig har lidt bid og så kølet af i køleskabet. Kilden til fedt kommer fra olivenolie som salaten bliver vendt i og som krebsehalerne marinerer i.

Det er hurtigt og nemt at lave. Der er dog lidt forberedelse. For at få mest mulig smag, er det vigtigt at du laver nogle af tingene i god tid. Mindst 1 time før eller dagen før. Når det er gjort, tager det ikke mere end 5-10 minutter at lave selve salaten.

Det er svært at sætte mængde på meget af det, men jeg har cirka brugt disse portioner der er nævnt her.

2 personer

Sådan gør du:

Kom 1 spsk olivenolie i en lille skål. Hak frisk chili, her kommer mængden meget an på hvor stærk chilien er og hvor stærk mad du kan lide. Men jeg kom cirka 1 tsk finthakket, stærk chili i. Riv skalden af 1 økologisk citron og kom det med i olien. Bland det godt sammen og lad det trække minimum ½ time. Du kan også sagtens lave chili/citron olien dagen i forvejen, så har den mulighed for at trække endnu mere smag. Opbevar den i køleskabet.

Lad krebsehalerne dryppe godt af i en sigte. Put dem i en skål og kom ca. 2/3 dele af din chili/citron olivenolie over så de kan stå og marinere heri. Sæt dem i køleskabet i minimum ½ time, gerne længere.

Skær kartoflerne ud i mindre stykker (så du synes de er passende i en salat) og kog dem et par minutter i let saltet vand med et par dråber olivenolie i. De må gerne have lidt bid. De skal være kolde, så kog dem dagen i forvejen eller tidligere på dagen så de kan køle af i køleskabet.

Nu er alle delene klar som kræver forberedelse.

Så er du klar til at lave selve salaten. Tag 2 asparges (eller flere hvis du ikke lever efter Low Fodmap), del dem i stykker på ca. 2 cm og kom dem i en skål der kan tåle kogende vand sammen med 3/4 dl edamame bønner. Hæld kogende vand over og lad stå 2 minutter.

Tag ca. ½ pose (40 g) babyspinat og klip det groft i stykker. Skær 1/4 agurk og 1/3 rød snackpeberfrugt i tern.

Bland nu spinat, agurk, peberfrugt, edamame bønner, asparges og de kolde kartofler i en skål og kom resten af olien over og vend rundt. Kom krebsehalerne i og vend rundt.

Server salaten som den er eller med glutenfrit brød til.

 

Ingredienser:

1 spsk olivenolie

Lidt friskhakket chili (Ikke alle på LFM tåler chili)

Skalden af 1 øko citron

½ kg kartofler

1/4 agurk

1/3 rød snackpeber

3/4 dl edamame bønner

2 asparges (eller flere hvis du ikke lever efter LFM)

½ bøtte krebsehaler (Jeg har brugt dem fra Meny, mener det er Gestus, men kan ikke huske hvor meget der er i..)

 

Velbekomme :o)