Vegetar pizza med edamame bønner

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Til 1 pizza, 3-4 personer
Du skal bruge:

1 porre

1 rød peber

1 mellem gulerod

2 fed hvidløg

Frisk chili, efter smag

2 tomater i tynde skiver

En håndfuld edamame bønner

1 dåse tomatpuré, 70 g.

Friskkværnet peber

Oregano

Evt. pizza krydderi

Frisk basilikum

1 frisk mozzarella (husk at bruge laktosefri hvis du ikke tåler laktose)

Pizzabund:

550 g. revet pastinak (ca. 700 g. inden de bliver skrællet og revet)

3 æg (M/L)

2 spsk olivenolie

½ tsk. salt

Friskkværnet peber, ca. 1/4 tsk.)

Sådan gør du:

Bunden:

Tænd ovnen på 220 g. varmluft.

Skræl og riv rodfrugterne groft. Jeg brugte pastinak og persillerod og rev dem på min foodprocessor.

Bland de revne rodfrugter med æg, salt, peber og olie og fordel det på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en dejskraber til at glatte det ud med. Det er godt at mase/trykke det godt sammen, så bliver bunden mere sammenhængende når den er bagt.

Bag bunden i ca. 15 minutter til den er gylden, pas på kanterne ikke bliver brændte.

Fyld:

Skær porre i skiver på ca. ½ cm., skær peberfrugt i tern på ca. 1×1 cm og riv guleroden groft. Hvidløg skæres i tynde skiver og chili hakkes fint.

Svits det hele på en stegepande i olivenolie, ca. 3-4 minutter og tilsæt lidt vand hvis det bliver for tørt. Krydder med friskkværnet peber og oregano.

Når bunden er bagt og har stået lidt, smøres tomatpuré på i et tyndt lag. Kom derefter fyldet på, fordel tomatskiverne og mozzarellaen på pizzaen og drys med pizzakrydderi (eller oregano hvis ikke du har pizzakrydderi).

Bag pizzaen færdig i 10 minutter i almindelig ovn ved 220 grader og slut af med 5 minutter på varmluft.

Pynt pizzaen med friske basilikums blade og edamame bønner og spis en salat til af for eksempel fintsnittet spidskål, revet gulerod og edamame bønner, vendt i oliven olie og citronsaft.

Tip: Lav eventuelt dobbelt portion af bunden og bag en ekstra bund når pizzaen er færdig. Skær bunden ud i passende stykker og brug dem til hurtige frokostpizzaer.
Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *