Æbleskiver (Glutenfri og laktosefri)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Æbleskiver – det hører altså denne søde juletid til og da det er 1. søndag i advent på søndag, må det være tid til en opskrift på gode gammeldags æbleskiver som min mormor og mor altid har lavet dem. Jeg har selvfølgelig ændret lidt i opskriften så den er blevet gluten- og laktosefri og så er den sukkerreduceret. Heldigvis smager de fuldstændig som de almindelige!

 

Ca. 30 stk.

 

Du skal bruge:

2 æg (str. m/l)dsc00263-2

2 dl lunket risdrik

60 g. smeltet øko. smør

1 spsk. rørsukker

¼ tsk. kardemomme

¼ tsk. bagepulver

Skal af ½ øko. cirton

Et nip salt

100 g glutenfri mel (jeg brugte 50 g. havremel og 50 g. orange Fianx)

½ tsk. fiber HUSK (det er den gule pakke)

Til stegning: smør og oliven olie (ca. 15 g. smør og ½ dl olie)

 

Sådan gør du:

Smelt smørret og lad det stå og køle lidt af. Del æg i hvider og blommer. Pisk hviderne stive.

Pisk blommerne luftige med rørsukker. Pisk kardemomme, bagepulver, citronskal, salt i. Den lune risdrik og smørret røres i og til sidst tilsættes fiber HUSK og melblandingen.

Vend forsigtigt de stiftpisket hvider i.

Lad dejen hvile 5 minutter så fiber HUSK kan trække væske til sig.

Kom smør og olie i en gryde og smelt det sammen til at stege i.

Varm æbleskivepanden rigtig godt op inden du begynder at bage æbleskiver. Kom lidt at smør/olie blandingen i og se om det syder.

Bag æbleskiverne ved rimelig høj varme som med almindelige æbleskiver. De skal være brune i kanten inden de vendes.

 

Æbleskiverne er fine at fryse. Jeg bager så jeg har til julemåneden og bage kan tage dem op af fryseren. Det er dejligt nemt.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *