Jeg kan virkelig godt lide banankage og det er heldigvis ikke så svært at bage i en gluten- og laktosefri udgave. Denne bliver stadig lækker svampet, som en banan skal være. Jeg synes det er dejligt at kunne søde med naturlige ting som frugt og få et helt fantastisk resultat. Der er en lille smule rørsukker i, men det er jo også kage ;o)
I denne opskrift er der en del meltyper. Du kan bruge det du har i skabet, det vigtigste er, at blande flere typer glutenfrit mel, så får du et meget bedre resultat.
Jeg har valgt at bruge 25 g. kokosfibermel (for kostfiber indholdets skyld), men har du ikke kokosfiber, så prøv med HUSK eller med ca. 50 g. andet mel. Kokosfiber suger mere væske end almindeligt mel, så derfor skal mængden øges.
Jeg har bagt muffins denne gang, men portionen er til 2 kager i 1 liters forme. Mine muffins er ret små, men jeg vil hellere kunne spise to end én ;o)
25 muffins eller 2 formkager
Du skal bruge:
5 æg (øko m/l)
4 store, overmodne bananer (ca. 425 g. uden skrald)
160 g. smør eller kokosolie (Jeg blandede det og det var rigtig godt. Husk at bruge laktosefri smør eller kun olie hvis du ikke tåler laktose.)
25 g. kokosfibermel
50 g. kartoffelmel
75 g. fuldkornsrismel
125 g. havremel
1 stor tsk. bagepulver
75 g. rørsukker
Et nip salt
100 g. mørk chokolade, hakket
Evt. ½-1 dl hakket valnødder
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smør/kokosolie i en gryde og tag det af varmen.
Vej alle de tørre ingredienser (undtagen rørsukker) af i en skål og bland det godt sammen.
Del æg i hvider og blommer og kom blommer og rørsukker sammen i en skål.
Pisk hviderne luftige. Pisk blommer og rørsukker luftigt.
Blend bananerne godt og blend smør/olie blandingen med. Rør det i æggemassen. Pisk melet i.
Vend chokolade og evt. valnødder i og vend til sidst forsigtigt de stiftpisket hvider i.
Fordel dejen i to 1 liters forme med bagepapir eller i ca. 25 mellem muffins forme.
Bagetid:
Muffins skal bages ca. 12 minutter
Formkagerne skal bages 25-30 minutter
Velbekomme :o)