Fastelavnsboller

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Min mor bagte altid fastelavnsboller med remonce inden i og så kom der creme eller syltetøj i et hul ovenpå – og de var bare så lækre!!! Så da jeg ikke kunne bruge hendes opskrift længere, måtte jeg igang med at eksperimentere. Dejen til bollerne er med inspiration fra Mette Maries Kitchen, jeg har ændret lidt, og bruger blandt andet havremel som jeg er rigtig glad for. Det er billigt i forhold til mange andre glutenfri meltyper og så erstatter det nemt hvedemel, selvfølgelig uden den effekt gluten har på hævning, elasticitet med videre. Resten af opskriften er min egen. De er virkelig lækre med remonce fyldet inden i og cremen i toppen. Dejen er luftig og smager skønt af kardemomme.

Ca. 22 stk.

Du skal bruge:

Til kagecreme:

1 æg, str. m/l

1 spsk rørsukker

1/4 tsk. vaniljepulver

1 spsk maizena

1 1/4 dl rismælk

Til remonce:

250 g marcipan

100 g blød smør

Til bolledejen:

150 g smør

2½ dl rismælk

40 g øko gær

2 æg, str. m/l

2 spsk kokossukker

1 tsk salt

1 tsk kardemomme

½ tsk vaniljepulver

100 g maizena

150 g havremel

25 g HUSK (grøn pakke – loppefrøsskaller)

1 æg til pensling

 

Sådan gør du:

Kagecreme og remonce kan laves dagen i forvejen, men ellers starter du med at lave kagecremen: Kom æg, rismælk, maizena og rørsukker i en lille gryde og kog det op. Husk at røre i gryden med et piskeris konstant, det brænder nemt på. Når det er ved at blive tykt tages det af varmen og vaniljepulver piskes i. Hæld cremen i en lille skål og lig husholdningsfilm helt ned over så den ikke danner skorpe. Stil på køl.

Lav bolledejen: Smelt smørret i en gryde. Når det er smeltet tages den af varmen og rismælken hældes i så den bliver lun. I en skål kommes æg, gær og HUSK. Hæld smør og mælk over, rør det sammen og lad det stå et par minutter så loppefrøsskallerne (HUSK) kan suge væske til sig.

Bland de tørre ingredienser i en skål og rør det godt sammen med de våde ingredienser. Dejen skal nu hæve på et lunt sted i 30 minutter.

Imens kan du røre remonce sammen: Riv marcipanen groft og brug en gaffel til at mase det godt sammen med det bløde smør.

Når dejen er færdig hævet, rulles den ud i lidt havremel. Tilsæt eventuelt lidt ekstra hvis dejen ikke er til at rulle ud. Skær firkanter på ca. 9×9 cm ud og kom en klat remonce på. Luk nu hjørnerne sammen og sørg for at trykke dejen godt sammen så ikke remoncen løber ud under bagningen. Stil dem på en bageplade med bagepapir med lukningen nedad. Tryk forsigtigt en god fordybning i toppen og kom kagecreme i.

Stil dem til hævning i ca. 15 minutter. Pensel bolledejen med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Når de er kølet af kan du eventuelt komme glasur på. Rør sukrin melis med lidt vand og kom det på.

De er fine at fryse ned. Lun dem kort under grill så er de endnu bedre.

Hvis du ikke ved hvad du skal bruge den sidste rismælk til, så kan den sagtens fryses ned.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *