Flødekarameller i mikroovn

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Hjemmelavet flødekaramel er altså virkelig godt! Hvis ikke du har forsøgt dig med det endnu, så er her en meget nem og hurtig måde at få lavet lækre flødekarameller på, som ikke er tilsat alle mulige e-numre og ting vi ikke ved hvad er.

Opskriften kan laves så karamellerne bliver helt hårde, faste uden på og lækre bløde inden i, til en tyk karamelsovs som kan kommes i fyldte chokolader eller helt tynd til at komme på for eksempel is.

Du kan også tilsætte lige den smag du har lyst til eller holde den helt almindelige.

Får man lavet en karamel der er blevet for tynd, selv efter laaaaang tid i køleskabet, så kan den kommes i mikroovnen igen. Eller får man givet den lidt for meget, så tilsæt lidt mere fløde og giv den et hurtigt opkog i mikroovnen. Så det kan altså næsten ikke gå galt ;o)

dsc01403-2

Fløde, sukker og sirup kender de fleste vist, men glukosesirup var ikke noget jeg havde brugt før jeg lavede karameller for første gang. Det kan nogen gange købes i Rema 1000 eller Netto, men ellers kan det købes i blandt andet Matas og Helsam.

 

Denne portion er nok til ca. 60 fyldte chokolader.

 

Du skal bruge:

1 dl fløde

½ dl lys sirup

3 spsk rørsukker eller kokossukker

2 spsk glukose sirup

 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i en stor skål der kan tåle mikroovn. Karamellen koger en del op så det er godt at tage en stor skål. Gerne en glas eller porcelæns skål der kan tåle mikroovn og meget varme. Karamellen bliver meget varm når den koger op!

Sæt skålen i mikroovnen og giv den 5 minutter ved højeste varme.

Tag skålen ud og rør rundt.

Nu skal den i mikroovnen igen og det er nu du skal bestemme om hvilken type karamel du vil lave. Tilsæt eventuelt 1 spsk. lakridspulver.

Skal du bruge karamellen til at komme i fyldte chokolader giver du den ca. 1 minut mere i mikroovnen, Hvis den skal være fast og til at skære ud giver du den ca. 2 minutter. Jo længere tid – jo fastere bliver massen når den køler af.

Skal du bruge karamellen til at komme i fyldte chokolader som jeg gjorde denne gang, så hælder du massen i et hjemmelavet kræmmerhus af bagepapir.

Hvis den skal skæres ud, så kom den i en form men bagepapir og lad det størkne i køleskabet inden det skæres ud.

Du kan vende karamelstykkerne i flormelis, sukrin melis, kakaopulver eller lakridspulver, så klister de ikke sammen.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *