Kakao kugler

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Begreber som “sund slik” kan fortolkes på mange måder. Jeg kan godt lide at lave lækre ting af gode ingredienser. Jeg vil for eksempel gerne kunne bestemme hvor sødt det skal være. Efter jeg i en del år ikke har spist samme mængder af købe slik og kage, har mine smagsløg vendt sig til at det ikke skal være så hvinende sødt som en del købe produkter kan være.

Jeg kan virkelig også godt lide at jeg ikke fylder mig selv med en masse E-numre og andre ting jeg ikke aner hvad er. Derfor laver jeg ofte “sund slik” forstået på den måde at det er naturligt sødet for eksempel med frugt, at der er nogle fiber og gode olier i som mætter og gør en masse gode ting for kroppen, huden, fordøjelsen med videre.

De her er en af mine favoritter da de er nemme og hurtige at lave, der bliver en dog portion der kan holde længe i fryseren, så er man altid klar til at tage trangen til sødt eller hvis man er lidt småsulten. De smager fantastisk lige fra fryseren ;o) De er også gode som weekend slik. For mig og minder de en smule om havregrynskugler og det er jo ikke så tosset.

Jeg laver mine i en størrelse som passer til en god mundfuld og så bliver der ca. 50 stk.

 

Du skal bruge:

125 g. dadler (bløde)

125 g. svesker

50 g. glutenfri havregryn

50 g. nødder (helt fint at blande hvad du har)

2 store spsk. kakaopulver

2 spsk. kokosolie

Kokos mel (almindeligt) til at rulle ud i

 

Sådan gør du:

Tag stenene ud af dadlerne og kom alle ingredienser i en foodprocessor og kør det til det er en sammenhængende masse. Lidt klæbrig, men nem at arbejde med.

Det skal gøre nogle minutter og måske er det nødvendigt at hjælpe det lidt på vej og skubbe ned fra kanterne.

Når massen er kørt færdig, trilles den til stænger på omkring 1½ cm i diameter.

Tril dem i godt med kokos og skær dem så ud i hvad du synes er passende stykker. Mine er ca. 1 cm. i tykkelsen.

Jeg vender den i kokos, så klister de ikke sammen og det smager skønt.

Opbevares i køleskabet eller fryseren.

 

Tip: Jeg tømmer gerne de rester jeg har i nødeposerne, men jeg kan rigtig godt lide dem med mandler og valnødder.

 

Velbekomme :o)