Kenneths Ølkage

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Kenneths ølkage minder meget om en krydderkage eller honningkage og jeg har her lavet en variation der er glutenfri, sukker reduceret og laktosefri.Det bedste er at den smager som den jeg førhen bagte med hvedemel og konsistensen er også fin. Den smager fuldstændig fantastisk af julekrydderier.

Idag er det min mands fødselsdag og da ølkagen er en af hans absolutte favoritter, jeg bager den hvert år til hans fødselsdag, har jeg tilegnet den til ham. Det var også ret nærliggende at i skulle have opskriften netop idag – på hans fødselsdag og med præcis 1 måned til december begynder.

Den er genial at bage allerede nu og fryse ned, så har man julekage hele julen når lysten lige melder sig :o)

 

1 kage (20-25 skiver)dsc00941-2

 

Du skal bruge:

2 1/4 dl hvidt øl (eller ½ hvidtøl + ½ dl vand)

100 g brun farin

100 g sukrin gold (kan erstattes af 100 g. brun farin, men så er den ikke sukker reduceret)

225 g glutenfri mel (f.eks. glutenfri havremel)

10 g fiber Husk (gul pakke)

½ tsk. nelliker

2 tsk. kanel med top

½ tsk. natron uden top

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader (almindelig ovn)

Bland farin, sukrin gold og øl (vand) sammen i en skål.

Alle de tørre ingredienser blandes i en anden skål.

Mel blandingen hældes op i sukker/øl og røres godt sammen.

Lad dejen stå fem minutter så fiber Husk når at suge væske til sig.

Hæld dejen i en lille rugbrøds/sandkage form med bagepapir og bag kagen 1 time.

Lad kagen køle helt af på en bagerist inden den skæres ud.

Smager godt som den er, men det er også lækkert med smør på.

Ølkagen er fin at fryse ned. Jeg skærer den gerne i skiver og fryser ned, så kan jeg hurtigt tage et stykke op når lysten melder sig.

Velbekomme :o)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *