Madbrød med grøntsags pulp

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg kan så godt lide at mindske vores madspilt mest muligt og når jeg laver juice gemmer jeg derfor tit det pulp jeg kan bruge. Det kan foreksempel være til dette virkelig lækre madbrød som er genialt til sandwich eller bare med en skive ost.

Det er glutenfrit og laktosefrit. Det er fyldt med lækre kerner og en masse af fibre fra grøntsagerne. Og så mætter det rigtig godt og længe!

Brødet er meget nemt at lave når først pulpen er samlet sammen. Når jeg skal samle pulp til at bage af eller bruge til madlavningen, så presser jeg først de grøntsager som jeg kan bruge. Det kan være squash, agurk, spinat, gulerod, rødbede, æble m.v. Pres det, tag pulpen og kom det i en bøtte og juice så det resterende.

Jeg fryser det ned og gemmer til jeg har nok til brødet. Det kræver 3-5 glas juice alt efter hvad du juicer.

Jeg havde en rest blomkålsris i køleskabet og det kom også i brødet denne gang, men det er ikke nødvendigt.

1 dl pulp svarer til 50 g.

 

Til 1 stort madbrød: 1 bageplade = 12 sandwich stykker

 

Du skal bruge:

200 g pulp (2 dl)dsc01326-2

50 g blomkålsris (kan undlades)

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl græskarkerner

1 dl glutenfri havremel (blend evt. selv havregryn)

2 tsk. HUSK (grøn pakke)

½ tsk. salt

2 tsk. oregano

5 æg

1 spsk oliven olie

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Kom det hele i en stor i en stor skål og rør det rigtig godt sammen med en ske.

Bred det ud på en bageplade med bagepapir, jeg bruger en dejskraber.

Bag det lidt under midten i ovnen i 18-20 minutter til det er fint gyldent.

Lad det køle af på en bagerist og skær det ud i 12 lige store stykker.

Det er rigtig fint til at fryse ned.

Velbekomme :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *