Moster Tut’s hindbær roulade

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg har altid godt kunne lide en rigtig god hjemmebagt hindbær roulade! Jeg har her taget udgangspunkt i en meget gammel opskrift fra min mors moster, Tut, deraf navnet på kagen, og jeg har ikke skulle justere meget på selve bunden. Til gengæld har jeg ændret fyldet så det er sukkerfrit. Rouladen er her i en glutenfri, laktosefri og sukkerreduceret udgave og den smager fuldstændig fantastisk!

Længden på opskriften ser måske lidt uoverskuelig ud, men den er i virkeligheden meget nem at bage. Det tager ca. 15 minutter at lave dejen og koge hindbær og mens bunden er i ovnen gøres det andet klar. Så du kan have en lækker, spise klar roulade klar på omkring 40 minutter!

 

1 roulade (1 bradepande)

 

wp_20161122_005-2

Du skal bruge:

4 æg

1½ dl rørsukker

1½ dl kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

¼ tsk. vaniljepulver

250 g. hindbær

1 tsk. HUSK (Kan evt. undlades)

 

Sådan gør du:

Hvis du bruger frost hindbær skal de koges et par minutter med ½ tsk. vand. Hæld dem i en dyb tallerken så de kan køle lidt af.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Del æg i hvider og blommer. Kom 1 dl af rørsukkeret i blommerne sammen med vanilje pulver.

Pisk hviderne stive og kom den sidste ½ dl rørsukker i og pisk igen.

Pisk blommer og sukker luftigt. Pisk bagepulver og kartoffelmel i æggeblommerne. Gør det hurtigt så ikke al luften forsvinder.

Vend nu 1/3 af de stift pisket hvider i æggemassen. Sørg for at der blandet godt sammen og vend så meget forsigtigt resten af hviderne i.

Beklæd en bardepande med bagepapir (også lige op af kanterne). Hæld dejen i og glat forsigtigt ud så det fylder hele bradepanden.

Bag bunde i en forvarmet ovn, nederst i ovnen i ca. 15-20 minutter. Den skal lige trække sig lidt sammen og blive let gylden.

Mens bunden bages, blendes hindbærene med en stavblender. De bliver lidt tykke og luftige og så blendes HUSK med. (Hvis ikke du har HUSK kan det godt laves uden, hindbærpureen bliver bare lidt tynder.)

Lig et viskestykke på køkkenbordet og drys med lidt rørsukker (ca. 1 tsk.).

Når bunden er bagt skal man være lidt hurtig for at den ikke bliver for ”stiv”. Vend den ud på viskestykket og bagepapiret tages forsigtigt af.

Smør hindbær purre på hele bunden og rul rouladen sammen fra den lange side.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *