Muffins med hyldeblomstsirup

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

En fin, let kage med smag af hyldeblomst. Det er en rigtig sommerkage og den smager skønt som den er, men det ser festligt ud at “pifte”den lidt op med en gang kokosflødeskum og jordbær.

Jeg har bagt dem i små muffinsforme og så bliver der 9 stk. De hæver godt op under bagning og falder sammen når de tages ud, så fyld dem cirka 3/4 op med dej.

Opskriften kan virke lidt omfattende, men de er faktisk en meget nem lille kage der ikke kræver meget forberedelse hvis hyldeblomstsiruppen er lavet.

 

9 stk.

 

Du skal bruge:

Hyldeblomstsirup:

5 store skærme hyldeblomst

75 g rørsukker

1/4 tsk. citronsyre

5 store blade citronmelisse (eller ca. 1 tsk. citronsaft)

1½ dl kogende vand

 

Muffins:

2 æg (m/l)

25 g. rørsukker

25 g. kartoffelmel

25 g. havremel

½ tsk. bagepulver

 

 

Sådan gør du:

Hyldeblomstsiruppen skal laves 4-5 dage før så den kan trække. Hvis det er uden for sæson kan lidt af den hjemmelavet hyldeblomstsaft koges op med lidt ekstra sukker og så koges ind til en tynd sirup. Prøv med 1½ dl saft og 25 g sukker. Lad det koge ind til det er reduceret til cirka halvdelen.

Hyldeblomstsirup: 

Kom rørsukker, citronsyre, citronmelisse og hyldeblomstskærmene i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt ind imellem til det er kølet af, så du er sikker på sukret er opløst. Sæt på køl og lad det trække 4-5 dage.

Sig saften efter 4-5 dage, kom det eventuelt gennem et te filter hvis der er noget der ryger med gennem sien.

Kog nu saften ind til cirka det halve, så det bliver en lidt tyndflydende sirup.

 

Muffins:

Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.

Del æggene i hvider og blommer.

Pisk hviderne stive.

Kom sukret i blommerne og pisk det lyst og luftigt.

Rør kartoffelmel, havremel og bagepulver i og vend 1/3 af de stiftpisket hvider i. Sørg for det er rørt godt sammen og vend så resten af hviderne forsigtigt i.

Kom dejen i små muffinsforme (fyldes cirka 3/4 op) og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter til de er let gyldne.

Lad kagerne køle lidt af, skær et lille kryds i toppen og hæld 1 tsk hyldeblomstsirup over. (Primært i krydset). Lad det trække godt ind i kagerne. Gerne til dagen efter.

Pynt eventuelt med flødeskum eller som på billedet med kokosflødeskum for en laktosefri udgave. Del jordbær i kvarte og pynt med dem.

De er også fine at fryse.

 

Velbekomme :o) 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *