Nøddemarengs

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Mine nøddemarengs er meget simple, men smager fantastisk! De er gluten- og laktosefri og indeholder kun halvt så meget sukker som almindelige marengs.

Jeg har brugt forskellige rester af nødder. Du kan bruge stort set de nødder du bedst kan lide. Her har jeg brugt hasselnødder, mandler og valnødder – cirka 1/3 af hver.

Bunden kan bages som små bunde, som her, eller som 1 stor bund.

 

10 stk.

 

Du skal bruge:

2 æggehvider

50 g. rørsukker

100 g. nødder

½ dl chokoladeknapper eller hakket chokolade (min. 70%)

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader almindelig ovn.

Hak nødderne, ikke for fint. jeg kan godt lide der er noget at tygge på.

Pisk æggeblommerne stive og kom derefter sukker i og pisk nogle minutter (2-3 minutter) til massen bliver sej.

Vend forsigtigt de hakket nødder og chokolade i.

Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bred dem forsigtigt ud til en diameter på 7-8 cm, de er cirka 1 -1½ cm i højden. De flyder ikke særlig meget ud under bagningen og holder stort set formen.

Bag dem midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.

Lad dem køle helt af og tag dem af bagepapiret. Klister de fast, så brug en kniv til at få dem af.

Server med is og friske bær.

Velbekomme :o)