Pandekager med æblemos og flødeskum

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Disse pandekager med æblemos, flødeskum og kanel, er en rigtig hyggelig efterårs spise og passer fint til at slutte en god middag af med. De er nemme at lave. Pandekager og æblemos kan sagtens laves dagen i forvejen eller endnu før og fryses ned hvis nødvendigt. Jeg synes det er skønt med en dessert der ikke tager så lang tid at lave når gæsterne sidder og venter og der er denne altså hurtig.

Det er en glutenfri dessert, den kan nemt gøres laktosefri ved at lave kokosflødeskum i stedet for og så er den næsten sukkerfri. Der er selvfølgelig frugtsukker i æblerne, men ellers er der kun brugt kokossukker, som påvirker blodsukret i mindre grad end almindeligt hvidt sukker. Det er derfor næsten en hverdags-venlig dessert :o)

4 personer

Du skal bruge:dsc00175-2

Fire pandekager

3 store æbler

1/4 dl vand

1½ dl piskefløde

Lidt kanel til drys

 

Sådan gør du:

Æblemos: Skræl æblerne og fjern kærnehus. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vandet. Kog æblerne ved svag varme i 10 minutter, eller til de er helt møre og mas dem med en gaffel. Sæt æblemosen til afkøling i køleskabet.

Anretning: Varm pandekagerne, f.eks. i mikroovnen. Fold pandekagen til en trekant og lig den på tallerkenen. Kom en god spiseskefuld æblemos ovenpå i siden af pandekagen og lidt flødeskum ved siden af. Drys med kanel. Det smager fantastisk sammen med de andre ting og så ser det godt ud ;o)

Man kan også hakke en god mørk chokolade meget fint og drysse det over eller hakket hasselnødder, hvis ikke man er til kanel. Jeg tror nu også alle tre dele samtidig ville fungere ret godt sammen ;o)

Velbekomme :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *