Pandekager (gluten og laktosefri)

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Jeg har i flere år kæmpet med at bage ordentlige glutenfri pandekager. Tit var de umulige at vende, og kunne kun bages i små pandekager, men jeg manglede den “rigtige” pandekage, som min søster og jeg lærte at bage dem af vores mormor og som vi i flere år mødtes og bagte til aftensmad til vores morfar.

Det er langt om længe lykkedes mig at komme frem til en opskrift der lykkes hver gang og som giver sprøde, store, lækre pandekager.

8-10 stk.

Du skal bruge:

4 æg

40 g kokossukker (eller rørsukker)dsc00164-2

3½ dl rismælk

½ dl olie (jeg bruger oliven, kokos eller solsikke)

½ tsk. kardemomme

140 g glutenfri mel (f.eks. havremel og rismel)

 

 

Sådan gør du:

Pisk det hele godt sammen i en skål.

Varm pandekagepanden godt op og bag pandekagerne i en blanding af smør og olie. De kan være lidt svære at vende, men et godt trick er, at lade dem bage godt igennem og blive fint gyldne inden de vendes. Jeg bruger en lang paletkniv (35 cm) til at vende pandekagerne med og det virker rigtig godt.

Pandekagerne smager fantastisk nybagt, men er også gode til at fryse ned. De er fantastiske til desserter, brunchbordet, eftermiddags hygge på en blæsende og våd efterårs dag og hvis man lige bliver lidt lækkersulten.

Velbekomme :o)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *