Sommerkage med friske bær

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Denne kage er nem og hurtig at bage, kræver få ingredienser og ikke nogle specielle ting. Alligevel er den glutenfri, sukkerreduceret og nem at lave laktosefri også.

Lad dig ikke afskrække af opskriften ser lidt lang ud. Jeg har nedskrevet lidt detaljeret hvad mine erfaringer har været for at få det bedste resultat.

Den smager fantastisk og samspillet af den lette mandelbund, den fede fløde, de friske bær og hakket mørk chokolade er altså rigtig godt!

4 personer

Springform på cirka Ø21
Du skal bruge:

2 æg (m/l)

40 g rørsukker

50 g mandelmel, eller mandler du blender til mel

2 spsk kartoffelmel

½ tsk bagepulver

1/4 tsk vaniljepulver

Til at komme oven på:

1½ dl piskefløde (se længere nede for laktosefri)

Friske bær efter eget valg. Jeg brugte ca. 5 store jordbær og ½ dl blåbær

25 g. hakket mørk chokolade
Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Bland mandelmel, kartoffelmel, bagepulver og vanilje i en skål.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive.

Pisk blommerne lyse og luftige med rørsukker.

Bland nu de tørre ingredienser med æggemassen. Du kan godt bruge elpiskeren forsigtigt til at blande.

Tag ca. 1/3 af de stiftpisket æggehvider og vend dem godt sammen med det andet.

Til sidst vender du resten af æggehviderne forsigtigt i, så det beholder mest muligt af den luftige konsistens.

Kom bagepapir i en springform og kom dejen i. Bag den i ca. 15 minutter til den er let gylden og trækker sig lidt fra kanten.

Lad bunden køle helt af. Den kan sagtens bages dagen før eller tidligere og fryses ned.

Pisk fløden til skum. Hvis du vil have en laktosefri kage kan du bruge enten laktosefri fløde eller kokosfløde som også er virkelig god til denne kage. Tag en stor dåse kokosmælk (ikke light) og stil den i køleskabet natten over. Åben dåsen og tag den tykke kokosfløde fra som har samlet sig i toppen af dåsen. Pisk den på samme måde som fløde.

Vask, tør og skat de store bær i mindre stykker.

Hak chokoladen groft.

Kom flødeskum på kagen, lige bærene ovenpå og drys med chokoladen.
Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *