Nem salat med kun 3 ingredienser

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Denne salat er altså virkelig nem, hurtig at lave og så er den virkelig sund, mættende og smager godt! Der skal kun bruges 3 ingredienser og ofte er det noget vi har herhjemme. Du får vitaminer og fiber fra gulerødder og hvidkål og sunde fedtstoffer fra olien. Lemon olien giver en frisk smag og gør at olien ikke smager igennem eller føles fedtet i munden ;o) Det er altså en rigtig god kombination!

Den er især god til pizza, men er også godt tilbehør til kød retter og til tapas. Jeg plejer gerne at lave en stor portion og så deler jeg det op så jeg kun kommer olie på det vi skal bruge. Så kan resten fint holde sig i en bøtte med låg i køleskabet i flere dage.

 

2 personerdsc01036-2

 

Du skal bruge:

Hvidkål (ca. 2 store håndfulde fint snittet)

1 stor gulerod

Lemon olie

 

 

Sådan gør du:

Hvis du kun laver en lille portion, så snitter du bare hvidkål og river gulerod med håndkræft. Men skal du lave en større portion, så er foodprocessoren altså din ven ;o)

Hvidkål snittes fint og gulerod rives fint. Blandes i en skål og kom lemon olien over. Har du ikke lemon olie, så kan du sagtens bruge olivenolie og citron eller lime saft.

Det er bedst hvis salaten kan trække ½ times tid, så bliver kålen nærmest tilberedt og er ikke så tør.

Velbekomme :o)