Bær smoothie

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Hjemmelavet smoothie er altså fantastisk lækkert hvis du spørger mig. Jeg er vild med jeg helt selv kan bestemme hvad der skal i, hvor sød den skal være og så er der ikke noget i jeg ikke ved hvad er.

Det er nemt at lave og man kan sagtens lave en større portion til et par dage.

Det er lidt svært at sige hvor meget der skal i af hver ting. Det handler meget om smag, men her får du mit bud og så kan du jo bare smage dig frem til om den skal være mindre eller mere sød.

1 liter

 

Du skal bruge:

Bær, ca. 500 g. (min fordeling var 100 g. jordbær, 100 g. blåbær, 300 g. hindbær)

½ vanilje stang, eller ½ tsk. vanilje pulver

Saften fra ½ citron

1 frossen banan i skiver

Vand til at fortynde med

 

Sådan gør du:

Kog bær sammen med citron og vanilje. Bruger du en vaniljestang, skraber du kornene ud og kommer stangen med i. Der sidder så meget god smag i og vanilje søder. Hvis du bruger friske bær er det ikke nødvendigt at koge dem. Så tilsætter du citronsaft og vaniljepulver.

Når bærene er kogt nogle minutter, lader du det stå og køle af. Tag vanilje stange op og blend nu bær, banan og vand godt sammen. Mængden af vand afhænger af hvor tyk en konsistensen du ønsker. Jeg kan godt lide den er nem at drikke og fortynder forholdsvis meget.

Hvis du vil have en variation der mætter længere kan du tilsætte olie. Jeg vil ikke tilsætte olie til hele portionen, kun det der skal drikkes nu.

Opbevar i køleskabet.

Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *