Hyldeblomstsaft

Share on FacebookEmail this to someonePrint this page

Juni måned er lig med tid til at lave al den hyldeblomstsaft jeg kan når og har mulighed for. Nogle gange er det ikke nemt at finde hyldeblomster der står væk fra vejen og ikke tilhører andre. Så det kanbestemt også begrænse hvor mange liter det kan blive til på en sæson.

Denne opskrift er taget med udgangspunkt i min mormors gamle syltebog og sukker indholdet er reduceret til kun 1/5 af den oprindelige mængde. Samtidig har jeg erstattet det hvide sukker og brun farin med en blanding af rørsukker og kokossukker. Kokossukker skulle ikke påvirker blodsukret lige så meget som almindeligt sukker. Den bliver lidt mørk, så hvis du ønsker en helt klar sagt, så skal du kun bruge rørsukker.

For helt at undgå sukker kan den også laves med stevia, du skal bruge omkring 3 gram til denne portion. Jeg er dog ikke så glad for smagen af anis heri, men det er en god mulighed for helt at komme uden om sukker.

Blandingsforhold er 1:4

Der bliver lidt over 1 liter.

Det skal du bruge:

20 store skærme hyldeblomster

1 stor eller 2 små øko citroner

150 g. rørsukker

50 g. kokossukker (kan erstattes af rørsukker)

1 spsk citronsyre (kan undlades, forlænger holdbarheden)

1 liter kogende vand

Sådan gør du:

Skyld hyldeblomsterne godt.

Kom rørsukker og kokossukker i en skål sammen med citronsyre. Vask citronen og skær den i skiver og kom den sammen med sukret.

Klip de største stilke fra, de er bitre. Kom hyldeblomsterne i skålen og hæld det kogende vand over. Rør rundt et par gange, mens det står og køler af på køkkenbordet, så sukret ikke ligger sig på bunden.

Lad det trække i 4 dage i køleskabet.

Hæld det gennem en sigte og opbevar i køleskab eller frys ned i mindre portioner.
Velbekomme :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bekræft du ikke er en robot *